Contine 90% carne, stim ce am pus in el, nu se poate compara cu cel cumparat nici macar 10% ...si cu asta cred ca am sput tot despre pateul facut in casa:)
Ingrediente:
500 gr ficatei de pasare
1 ceapa
o lingura ulei de masline
50 ml vin alb
3 linguri cu smantana
25 gr unt
un varf de lingurita nucsoara
sare
piper
500 gr ficatei de pasare
1 ceapa
o lingura ulei de masline
50 ml vin alb
3 linguri cu smantana
25 gr unt
un varf de lingurita nucsoara
sare
piper
1. Curatam ceapa, o taiem marunt si o rumenim putin in uleiul de masline, dupa care adaugam vinul si o lasam sa fiarba pana cand vinul scade de tot.
2. In alta cratita punem la fiert ficateii cu un praf de sare, timp de 10 minute.
3. Punem in blender ficatul fiert si scurs de apa, ceapa si mixam pana devine o pasta omogena. Adaugam smantana si untul si mai mixam cateva secunde. Adaugam praful de nucsoara, sarea si piperul si mixam pentru ultima oara.
2. In alta cratita punem la fiert ficateii cu un praf de sare, timp de 10 minute.
3. Punem in blender ficatul fiert si scurs de apa, ceapa si mixam pana devine o pasta omogena. Adaugam smantana si untul si mai mixam cateva secunde. Adaugam praful de nucsoara, sarea si piperul si mixam pentru ultima oara.
4. Punem in cutie etansa si il servim in maxim doua zile.
Pofta buna!
20 de comentarii:
Adevarat! Nici nu se compara cu cel cumparat! Arata foarte bine am sa fac si eu! Te pup!
Aratã asa de bine...cu sigurantã sa pãpat tot:)
wow ce poze minunate !!! eu ma dau in vant dupa ficat, dar asta mic al meu mananca numai pate cumparat. nu-l pot determina in nici un fel sa-si schimbe preferintele... nici cu pedepse ;) Super arata!! si delicios rau!!
Un mare adevar ai spus , si eu fac pateutz in casa ;) .... imi place prezentarea !!!
Imi place mult pateul facut in casa. Prezentarea este ca de obicei: la superlativ!!! Te pup
Ma bucru de reteta fiindca imi place tot ce e homemade.
Si sunt de acord cu Anto, ai niste poze frumoase pe blog.
fain blog! te urmaresc si eu de acum, poate vei face si tu la fel!
o zi buna sa ai!
Foarte bun si desigur mult mai sanatos decat cel din comert.
Delicios,pupici!
Delicios..si eu am facut doar ca am adaugat ceva sos tomat si mi-a placut rau de tot,pup o seara frumoasa sa ai!!
Imi aminteste de cel pe care il facea mama de Craciun, ce bun!
Tocmai ieri recunosteam pe un blog ca nu pap pate din comert.. Deci sar`mana de reteta! N`am mai mancat de foarteee mult timp pate de ficat.. Mi`ai facut pofta. Pupici
Si eu tot in casa fac deseori.Pup!
draga mea, arata fenomenal! foarte frumos prezentat:*
Multumesc Adela!!!Asa este!
Multumesc Ramona!!!
Multumesc Antonina!!!Adevarat!Cu astia mici nu ne putem intelege, dar cand cresc mai mari se mai schimba nitel:)
Multumesc Catkitchen!!!
Multumesc Cristina!!!
Multumesc Bucate apetisante!!!
Multumesc Adnia!!!Cu mare placere, te voi vizita!
Multumesc Cristina!!!
Multumesc Flory!!!
Multumesc Aziz!!!Cred ca e tare bun si cu sos tomat!Am sa incerc:)
Multumesc Mihaela!!!
Multumesc Simona!!!
Multumesc DiaMar!!!
Multumesc Emily!!!!
Va pup si va doresc un weekend minunat!
Foarte bine arata si e sanatos i mod clar!
Si eu il fac in casa, nu consumam niciodata patè cumparat. Cine mai stie cum si din ce o fi facut... Pozele sunt extraordinare!! Pupicei!
Multumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Ana Maria!!!
Va pup si va imbratisez cu drag!
Si eu îl fac aproximativ la fel. Stiu ca e delicios! Ma bucur ca mi-ai amintit de el, c nu l-am mai facut demult :)
Multumesc frumos, Maya!!!Pup!
Trimiteți un comentariu