Fragede si imposibil de refuzat... Cred ca ar trebui sa le numesc "Cornuletele copilariei" :) Le-am facut exact asa cum le prepara mama, in vremea copilariei mele! Daca nu va place gustul unturii sau daca nu o puteti procura, inlocuiti cu unt mai gras (80% grasime ar fi ideal).
Ingrediente:
700-750 gr faina
300 gr untura
50 ml apa rece
un praf de sare
300 gr rahat taiat bucatele mici
esenta de vanilie
150 gr zahar pudra
50 gr zahar pudra vanilat
700-750 gr faina
300 gr untura
50 ml apa rece
un praf de sare
300 gr rahat taiat bucatele mici
esenta de vanilie
150 gr zahar pudra
50 gr zahar pudra vanilat
1. Facem un aluat din faina, untura, esenta de vanilie, apa si un praf de sare. Punem la inceput doar 500-600 gr de faina si pe masura ce se incorporeaza in untura mai adaugam cate putin pana obtinem un aluat tare si nisipos, atat cat sa-l putem modela.
2. Din aluat intindem foi rotunde de aproximativ 15-20 cm si 3 mm grosime. Foile rotunde le taiem mai intai in jumatati, apoi in sferturi si apoi iar, in asa fel incat sa obtinem 8 triunghiuri care la baza nu trebuie sa aiba mai mult de 5cm.
3. Pe fiecare triunghi de aluat punem cate o bucatica de rahat, apoi rulam apasat aluatul incepand de la baza la varf. Punem cornuletele astfel formate, intr-o tava si coacem la foc potrivit 30-40 de minute, pana se rumenesc usor.
4. Dupa ce le scoatem din cuptor, le tavalim prin amestecul facut din zaharul pudra cu zaharul vanilat si le asezam pe un platou.
Pofta buna!
30 de comentarii:
Excelente!!
Asa le face si mama mea!Ideale sunt cele cu untura!Eu le iubesc! :*
Imi plac chiar foarte mult,si nu te refuz sa stii.Pupici!
Fragede si care ti se topesc in gura. Pup!
Delicioase si sfaramiciase, foarte bune yumi,yumi.
pupici
Si eu vreau!!! Ai dreptate ca ne amintesc de copilarie... si mama facea destul de des. Pupici
Licuta, exact asa le facea si mama. Pastrau de la porc grasime curata, netopita, se numeste osanza la noi in Oltenia. Se pastrau asa fragede, ce pofta mi-ai facut :) Sa ai parte de un Craciun super!
Foarte faine ti-au iesit!
La noi soacra e specialista la cornulete! :))
Minunate!!! Imi plac mult de tot!
Exact cornuletele copilariei sunt astea :)
Asa cum spunea si Mihaela mai sus, si mama le facea tot cu osanza... aaahhhh... se topeau in gura, nu alta!
Pupici si imbratisari :)
... amintiri din copilarie! fragede, dulci si cu rahat!
ti-au iesit foarte frumos!
Am venit si eu, mai ai? sunt irezistibile:)
Chiar imi aduce aminte de copilarie, arata foarte bine, te pup :*
Vreau si eu unul! Foarte faine,se vede din poza cit de fragede poate sa fie.xoxo
chiar ca imposibil de refuzat. Te astept si pe tine cu mult drag: http://mitinitta.blogspot.com/2011/12/concurs-pentru-prieteni-pentru-tine.html
pupici
Pai se poate sa refuz o asa bunaciune?Multumesc!
Excelente!! Si mama ne facea tare des, noi umpleam mai mult cu gem, intarit, dar sunt tare bune si cu rahat! Si Licuta eu nu as inlocui untura, imi plac mai mult, sunt mai fragede si mai bune! Prezentarea e super si arata tare bine! Te pup
le stiu,au un gust excelent!
Untura rules !! Cornuletele copilariei mele sunt astea ;) Cat despre prezentare.. superba ca de obicei! pupici
Cine ar putea sa refuze asa ceva?? eu cu singurata nu o fac :P
Bine le-ati numit; Cornuletele copilariei! Mi-ati trezit niste amintiri foarte placute. Mama face o reteta asemanatoare(daca nu, chiar aceeasi) si am incercat si eu sa fac mai demult. Foarte bune sunt! Felicitari! Arata extraordinar!
Ce dor mi-e de cornuletele astea cu untura!Arata minunat ale tale,pupici!
pot sa jur c-am postat un comentariu ieri. sa repet asadar :)
si amintirile mele din copilarie includ cornuletele acestea minunate! Sarbatori fericite draga Licuta! Te pup!
Mmm, cornuletele copilariei mele! Bune, buneee!
Eu nu le refuz! Si ai dreptate in ceea ce priveste untura. Nu prea au acelasi gust cu unt sau margarina.
Pupici
Te invit cu mare drag la Provocarea “Reteta mea de suflet pe anul 2011”! Haide sa impartasim cele mai frumoase si mai dragi moment ale anului 2011!
http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/12/provocare-reteta-mea-de-suflet-pe-anul.html
Pup!
Multumesc Alina!!!Adevarat!Nu are acelasi gust facute cu unt sau margarina!
Multumesc DiaMar!!!
Multumesc Sara&Miki!!!Foarte bine spus!
Multumesc Lia!!!
Multumesc Simona!!!
Multumesc Mihaela!!!E adevarat, osanza se foloseste foarte mult la prajituri!Pentru urari, asemenea si tie!
Multumesc Miha!!!
Multumesc Cristina!!!
Multumesc Andra!!!Este foarte adevarat!Dar la fel de bune ies si cu untura obtinuta prin topirea suncii de la porc!
Multumesc Andreea Elena!!!
Multumesc Ramona!!!Cu mare placere, te servesc:)
Multumesc Dana!!!
Multumesc Paradis!!!
Multumesc Mitinita!!!
Multumesc Maria!!!
Multumesc Adela!!!Nici eu nu as inlocui untura, pentru nimic in lume!Tocmai asta le face mai deosebite fata de alte cornulete!
Multumesc Teo!!!
Multumesc Antonina!!!
Multumesc Delicious Flavours!!!
Multumesc Oana!!!
Multumesc Flory!!!
Multumesc Andreea!!!Iubita, asta e singurul care mi l-ai trimis..Le verific foarte bine cand le postez:)
Multumesc Maya!!!
Multumesc Fancy Cake!!!
Multumesc frumos, Andreea pentru invitatie!!
Va pup
mi foarte dor de bucataria romineasca aceste cornulete sint super bune complimenti lili
Multumesc frumos, Liliana!!!O seara minunata iti doresc!
Zahăr nu conține rețeta în aluat ?
Anonim, aluatul nu conține zahar. Sunt suficient de dulci după ce sunt tavalite prin zaharul pudra. O zi minunata îți doresc!
Trimiteți un comentariu