Cu o aroma profunda de portocala, aceste fursecuri minunate, vor incanta simturile invitatilor, parintilor sau copiilor, in zilele frumoase de Craciun!
Ingrediente:
Pentru aluat:
100 gr unt (80% grasime)
50 gr smantana grasa
100 gr zahar pudra
esenta de portocala
faina cat cuprinde (aproximativ 250 gr)
Pentru umplutura:
250 gr gem de portocale
doua linguri suc de portocala
1. Framantam un aluat din toate ingredientele astfel: amestecam untul cu smantana, esenta de portocala si zaharul pudra, apoi adaugam treptat faina atat cat sa se formeze un aluat numai bun de modelat. Il infasuram in folie alimentara si il punem la frigider pentru aproximativ doua ore.
2. Intindem o foaie de circa 3-4 mm grosime si o taiem cu o forma de steluta.La jumatate dintre ele se gaureste centrul cu ajutorul unui paharel sau a unui dop.
3. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit circa 10 minute la foc mic. Lasam sa se raceasca.
4. Amestecam gemul de portocale cu cele doua linguri de suc si incalzim cateva minute la foc mic. Cu acest amestec umplem fursecurile si lasam la rece sa se intareasca gemul. De preferat sa le servim a doua zi.
Pofta buna!
27 de comentarii:
Minunate... pup!
Perfecte!! Te pup!
Foarte frumoase!
Imi plac! Sunt delicioase!
Superbe!!Craciun fericit si linistit!!!
ce bine miroase! si eu am facut fursecuri cu portocale, dar ale tale au fost mai rapide!:)
draga mea, arata minunaaaaaat! sper sa apuc sa le fac si eu! :*
Am facut si eu tot fursecuri pentru Mos.Acestea cu portocale insa imi plac tare mult.Pupici!
ce frumoase sant, sigur si delicioase!
Cat sunt de frumoase!!!!Pup, Licuta scumpa!! Sarbatori Fericite, cu multa liniste si belsug!
Mamaaaa ce dragutze sunt! Atat de bine arata si pun pariu ca-s delicioase! Pup
Ce frumoase sunt!! Pupici dulci
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Andreea!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!
Multumesc frumos, Aziz!!!Asemenea si tie!
Multumesc frumos, Adnia!!!Nu conteaza, acum papam fursecuri de la toata lumea:))
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Mandala!!!Asa este, tare delicioase!
Multumesc frumos, Laura!!!Iti doresc aceleasi ganduri minunate!,
Multumesc frumos, Corina!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Va pup si va imbratisez cu drag!
Na asa ceva nu vreau sa refuz!! Imi plac tare mult Sunt perfecte pentru gustul meu!! Pupicei!!
Ce frumoase sunt ! Imi plac cum arata !
Arata minunat fursecurile tale....bravo!
Perfecte ! Mult succes la "provocarea " Brandusei. cu drag,
Aratoase si delicioase!Cred ca au fost tare bune cu aroma de portocala!
Delicate si elegante!
Multumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, Miremirc!!!
Multumesc frumos, Viviana!!!
Multumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Maya!!!
Va pup cu mare drag!
Vaaai da bine arata si suna...pacat ca nu am dulceata de porto
Superbe ti-au iesit! :)
Multumesc frumos Raluka!!!
Multumesc frumos, Edith!!!
Pup cu drag!
buna, arata delicios fursecurile dar vroiam sa te intreb, pot pune nutela in loc de dulceata de portocale?:)
Multumesc frumos, Diana!!!Cum sa nu!Poti inlocui gemul de portocale cu ce iti place:) Nu-i obligatoriu gemul din reteta.
Te pup si iti doresc un weekend minunat!
Buna, Licuta! Cautam o reteta de sarmale de post si am dat peste minunea ta de blog. Nu am reusit sa vad decat vreo 5-6 retete, dar arata atat de spectaculos toate incat trebuie sa-mi notez si numele blogului tau. Felicitari pentru tot de faci! Ce aparat foto folosesti?:d Te pupacesc si iti urez sa ai maini dibace multi ani de acum inainte! Alina-Galati
Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase, Alina!!!Folosesc un Canon EOS-550D.
Te pup si iti doresc un weekend minunat!
Trimiteți un comentariu