28 august 2011

Porc aromatizat la tigaie

Print



    Ce leguma mai buna decat porcul ati gasit?...Hm, Nimic?!...Nici eu. Asa ca.. haideti la masa!!!


Ingrediente:
1 kg carne porc (de preferat ceafa)
100 ml vin alb
30 gr radacina de ghimbir rasa pe razatoare
2 linguri de mustar iute
1 lingura de plante aromatice uscate (busuioc, patrunjel, marar)
2 linguri ulei de masline
1 lingura miere
sare
piper
Preparare:

1. Intr-o cratita incingem o lingura de ulei de masline si punem la prajit carnea taiata fasii. Lasam sa se prajeasca 2-3 minute dupa care adaugam 50 ml apa, vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea devine frageda.
2. Intr-un castron punem restul de ulei de masline, mustarul, ghimbirul, plantele aromatice, mierea, sarea, piperul si amestecam bine pana se omogenizeaza.
3. Cand carnea este gata si vinul s-a evaporat adaugam amestecul din castron si mai lasam 5 minute pe foc sa se aromatizeze bine carnea.



 4. Servim carnea si sosul cu garnitura de legume, piure de cartofi, paste, etc.

 Pofta buna!

26 de comentarii:

Antonina Sofia Sociu spunea...

O nebunie de arome!! megalike!! sunt innebunita dupa leguma asta! ;)) pupici

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Antonina!!!Si noua ne place foarte mult dar nu mancam prea des din cauze de...prea mult colesterol! Te pup!

Cristina spunea...

Arata ff bine! Imi plac aromele, cred ca e super gustos! Pupici

FLORY spunea...

Daaaa si mie imi place mult enorm leguma asta,minunat ai preparat-o!pupici!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Cristina!!! A fost grozav de bun! Pup!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc mult, Flory!!! Pupicei!

sara & Miki spunea...

E adevarata zicala cu "porcul e cea mai buna leguma". Cum arata... salivazi nu alta. Pup!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Sara&Miki!!! Este foarte adevarata zicala! Pup!

TeoBucatar spunea...

Ehe,cunosc eu foarte bine"leguma" asta aromata!E grozavaaa!

Danutza spunea...

Arata super delicios!!!

Vasi Dubreu spunea...

Pare atat de gustoasa si cred ca ar merge de minune cu mamaliga :))
Daaa, asta da reteta de pus la vedere.
Pupici!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Eu am facut astazi paine,deci imi iau o felie si vin la tine la masa,ca nu mai pot de pofta.Pupici!

Adela Zilahi spunea...

Buna leguma, cred ca a avut o aroma?! Cea mai buna leguma carnea! :))) puup!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Teo!!!

Multumesc Danutza!!!

Multumesc Vasi!!!

Multumesc DiaMar!!! Te astept cu placere!

Multumesc Adela!!!

Va pup si va doresc o saptamana superba!!!

pansy spunea...

Acuma cu colestrolul suntem cu totii de acord,da'ce dulce si aromata-i incalcarea regulii !

Miha spunea...

Mi-ai pus si mie o portie? C-am venit! :)))

Alice spunea...

frumos tare!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Pansy!!! Ai perfecta dreptate!!! Pup!

Multumesc Miha!!! Te astept cu drag! Pupici!

Multumesc Alice!!! Pupicei!

Alice spunea...

Am revenit. M-am uitat la porcul tau si m-ai ispitit foarte. Asa ca m-am bagat si eu in porcul meu de l-am pregatit tot "aromatizat" si el :))

maria mihalache spunea...

Apetisant!Si noua ne place carnea de porc dar asa cum spui si tu o folosesc mai rar din aceiasi cauza.
Pupici dulci!

Din bucataria mea spunea...

Alice, ma bucur ca te-a ispitit asa de tare!!! Pup!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Maria!!! Asa este dar din cand in cand ne mai delectam cu cateva bucatele ca doar no fi foc! Pup!

Anonim spunea...

si noi papam destul de rar , dar papam :) .... arata super porcusorul !!!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Catkitchen!!! Pupicei!

Anonim spunea...

se poate inlocui cu altceva vinu? scuzati de indrazneala!

Licuta Marin spunea...

Anonim, cred ca poti folosi supa de pui sau de vita, dar vinul ii da o aroma aparte si nu cred ca ar trebui inlocuit. Daca e musai sa-l inlocuisti nu e nici o problema, foloseste cu incredere supa.
O seara minunata iti doresc!