Ce leguma mai buna decat porcul ati gasit?...Hm, Nimic?!...Nici eu. Asa ca.. haideti la masa!!!
Ingrediente:
1 kg carne porc (de preferat ceafa)
100 ml vin alb
30 gr radacina de ghimbir rasa pe razatoare
2 linguri de mustar iute
1 lingura de plante aromatice uscate (busuioc, patrunjel, marar)
2 linguri ulei de masline
1 lingura miere
sare
piper
1. Intr-o cratita incingem o lingura de ulei de masline si punem la prajit carnea taiata fasii. Lasam sa se prajeasca 2-3 minute dupa care adaugam 50 ml apa, vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea devine frageda.
2. Intr-un castron punem restul de ulei de masline, mustarul, ghimbirul, plantele aromatice, mierea, sarea, piperul si amestecam bine pana se omogenizeaza.
3. Cand carnea este gata si vinul s-a evaporat adaugam amestecul din castron si mai lasam 5 minute pe foc sa se aromatizeze bine carnea.
4. Servim carnea si sosul cu garnitura de legume, piure de cartofi, paste, etc.
Pofta buna!
26 de comentarii:
O nebunie de arome!! megalike!! sunt innebunita dupa leguma asta! ;)) pupici
Multumesc frumos, Antonina!!!Si noua ne place foarte mult dar nu mancam prea des din cauze de...prea mult colesterol! Te pup!
Arata ff bine! Imi plac aromele, cred ca e super gustos! Pupici
Daaaa si mie imi place mult enorm leguma asta,minunat ai preparat-o!pupici!
Multumesc Cristina!!! A fost grozav de bun! Pup!
Multumesc mult, Flory!!! Pupicei!
E adevarata zicala cu "porcul e cea mai buna leguma". Cum arata... salivazi nu alta. Pup!
Multumesc Sara&Miki!!! Este foarte adevarata zicala! Pup!
Ehe,cunosc eu foarte bine"leguma" asta aromata!E grozavaaa!
Arata super delicios!!!
Pare atat de gustoasa si cred ca ar merge de minune cu mamaliga :))
Daaa, asta da reteta de pus la vedere.
Pupici!
Eu am facut astazi paine,deci imi iau o felie si vin la tine la masa,ca nu mai pot de pofta.Pupici!
Buna leguma, cred ca a avut o aroma?! Cea mai buna leguma carnea! :))) puup!
Multumesc Teo!!!
Multumesc Danutza!!!
Multumesc Vasi!!!
Multumesc DiaMar!!! Te astept cu placere!
Multumesc Adela!!!
Va pup si va doresc o saptamana superba!!!
Acuma cu colestrolul suntem cu totii de acord,da'ce dulce si aromata-i incalcarea regulii !
Mi-ai pus si mie o portie? C-am venit! :)))
frumos tare!
Multumesc Pansy!!! Ai perfecta dreptate!!! Pup!
Multumesc Miha!!! Te astept cu drag! Pupici!
Multumesc Alice!!! Pupicei!
Am revenit. M-am uitat la porcul tau si m-ai ispitit foarte. Asa ca m-am bagat si eu in porcul meu de l-am pregatit tot "aromatizat" si el :))
Apetisant!Si noua ne place carnea de porc dar asa cum spui si tu o folosesc mai rar din aceiasi cauza.
Pupici dulci!
Alice, ma bucur ca te-a ispitit asa de tare!!! Pup!
Multumesc Maria!!! Asa este dar din cand in cand ne mai delectam cu cateva bucatele ca doar no fi foc! Pup!
si noi papam destul de rar , dar papam :) .... arata super porcusorul !!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!! Pupicei!
se poate inlocui cu altceva vinu? scuzati de indrazneala!
Anonim, cred ca poti folosi supa de pui sau de vita, dar vinul ii da o aroma aparte si nu cred ca ar trebui inlocuit. Daca e musai sa-l inlocuisti nu e nici o problema, foloseste cu incredere supa.
O seara minunata iti doresc!
Trimiteți un comentariu