Cand am fost in concediu, am achizitionat din zona Maramures un fel de cuşcuş in forma de orez. Am mancat la pensiunea la care am fost cazati si am fost foarte incantata de forma acestuia. Din cate am inteles era adus din Ungaria. In zona noastra nu am vazut cuşcuş decat in forma aceea pe care o stie toata lumea : bobite mici si aproape rotunde. Am preparat astfel un fel de mancare gustos si delicios pe care va invit sa-l incercati cand nu aveti inspiratie la gatit...
Ingrediente:
3 linguri patrunjel proaspat tocat
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri ulei de masline
2 pulpe pui mari dezosate
1 ceapa taiata feliute subtiri
2 catei de usturoi taiat marunt
o rosie taiata cuburi mari
250 gr cuşcuş
100 ml vin alb
1 lingurita unt
1 lingura mustar
1 lingurita miere
3 linguri patrunjel proaspat tocat
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri ulei de masline
2 pulpe pui mari dezosate
1 ceapa taiata feliute subtiri
2 catei de usturoi taiat marunt
o rosie taiata cuburi mari
250 gr cuşcuş
100 ml vin alb
1 lingurita unt
1 lingura mustar
1 lingurita miere
sare dupa gust
1.Amestecam intr-un castron jumatate din patrunjel, cimbrul si jumatate din uleiul de masline. Ungem pulpele de pui taiate fasii cu acest amestec. Incingem intr-o cratita restul de ulei de masline si punem puiul la prajit timp de 15 minute.
2. Intre timp fierbem cuşcuşul conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem de apa, punem o lingurita de unt si restul de patrunjel tocat si amestecam usor. Il punem deoparte.
3. Cand este gata carnea, o scoatem si o asezam intr-un castron. In sosul cu ulei ramas de la carne punem la calit ceapa impreuna cu usturoiul. Calim 10 minute dupa care punem vinul si mai lasam pe foc 10 minute dupa care adaugam rosia taiata. Dupa 5 minute adaugam mustarul si mierea, apoi carnea si mai lasam 5 minute dupa care oprim focul.
4. Servim carnea de pui impreuna cu sosul, asezata pe un strat de cuşcuş.
Pofta buna!
21 de comentarii:
O sa dau in balbaiala pe bune!!! ce le faci nenicule?? (scuza-ma dar nu ma pot abtine) arata de milioane!! esti geniala!! vreau tot din farfurie!! pupici
Multumesc frumos, Antonina!!! Esti tare draguta si... haioasa! Haahaha!!! Pupici!
Draga Mea, eu am terminat de mancat dar cu placere as mai manca. Cu asemenea poze nu ai cum sa nu poftesti, oricat de satul ai fi. Felicitari!!! Te pup
Multumesc frumos, Cristina!!! Pupici! si Noapte buna!
Arata excelent, ca de obicei!
Si mie îmi plac pastele astea în forma de orez!
Pupici si noapte buna :*
Ce frumos arata si ce pofta mi-e desi e noapteeee
Somn bun, Licutza draga!
Super prezentare, foarte apetisant :) Cuscus-ul nu imi pare cunoscut, dar cred ca este bun cu orice fel de cuscus, sau chiar cu orez.
Ce bine arata,sigur e un deliciu!Te pup!
Ce frumos arata cus-cusul si ce boabe mari.
O zi frumoasa!
Nu am cuvinte ce bine arata. Si eu mai nou ador cuscus-ul, dar al tau ca un orez e si mai super. Pupici!
Multumesc Maya!!!
Multumesc Gaby!!!
Multumesc Mihaela!!! NIci eu nu stiu prea multe despre originea cuscusului dar din cate am citit ar fi venit de la arabi. Cred ca in America se gateste mai mult in restaurantele cu specific, de aceea cred ca nu stii de el. Pupici!!
Multumesc Flory!!!
Multumesc Maria!!!
Multumesc Sara&Miki!!!
Va pup!!! si va urez un we minunat!!!
Deja mi s-a facut foame.Foarte bun este,la cum arata.Pupici!
Multumesc frumos, Diamar!!! Pupici!
DELICIOUS,,, and possibly the most perfect photos for this dish. I am in awe!
Thank you very much, eRecipeCards! I wish you a wonderful weekend!
O prezentare excelenta, de milioane. :*
Arata minunat (ca toate bunatatile tale de altfel). Si mie-mi plac pastele orzo, am folosit-o in salate pana acum, ia sa-mi largesc orizonturile :)
Multumesc Miha!!! Pupici!
Multumesc Andreea!!! Si eu sunt foarte incantata de aceste paste! Pupicei!
superb...ce foame mi-ai facut
mai ales ca tocami am revenit de la mare si n-am nik de mancare prin casa...aoleu.....
Multumesc Alice!!! Sa-ti fie de bine concediul si bine ai revenit cu forte proaspete! Pupici!
Trimiteți un comentariu