30 iunie 2011

Tarta cu ciuperci

Print


Stiati ca...
   Ciupercile contin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună functionare. 
   Ciupercile sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul de digestie necesitând un consum mult mai mic de energie din partea organismului. 
   De aceea am ales aceasta reteta apetisanta si destul de usor de facut.

Ingrediente:

Pentru blat:
300 gr faina
125 gr unt sau margarina
un praf de sare
3-4 linguri apa rece

Pentru compozitie:
500 gr ciuperci proaspete
200 gr smantana
200 gr casvaval ras
4 oua
1-2 linguri ulei de masline
un ardei gras rosu
cateva fire de ceapa verde
sare, piper
Preparare:

1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca este prea faramicios mai punem 1-2 linguri de apa rece. Il punem la rece 30-60 minute. Eu il pregatesc intotdeauna cu o seara inainte de a face tarta.
2. Asezam aluatul intr-o tava de tarta, acoperim cu hartie pergament si punem boabe de fasole ca sa cresca uniform. Dam la cuptor la foc potrivit circa 15 minute.
3. Intre timp punem ciupercile taiate felii intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si le calim circa 10-15 minute.


4. Smantana o batem impreuna cu ouale, sarea si piperul,dupa care adaugam cascavalul ras.
5. Scoatem aluatul din cuptor si punem peste el trei sferturi din ciuperci, turnam compozitia cu smantana, punem restul de ciuperci, asezam ardeiul taiat rondele si feliute de ceapa verde. O dam la cuptor pentru 35- 40 minute.


 
Pofta buna!

35 de comentarii:

gaby_d spunea...

Ce buna si ce frumoasa!
Ador tartele de orice fel, dulci/sarate.
Asta arata extrem de apetisant si daca-i cu ciuperci clar, imi place!
Noapte buna!

sarah spunea...

arata divin.imi place mult cum ai decorat-o si sunt sigura ca a fost foarte gustoasa.pup

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Gaby!...

Multumesc Sarah!...

Pupici!

Laancuta spunea...

Iubesc tartele, iubesc ciupercile!
Eu am facut azi o tarta cu mazare :)
Weekend placut

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Ancuta!...Intr-adevar e grozava!Pup!

Lia spunea...

Superbissima !


P.S.

In sfarsit pot sa pun comentarii pe Blogul tau.
Pana acum nu am putut.
Tare ma bucur.
Te pup Licuta.

liana spunea...

Tarta+ciuperci - minunata trebuie sa fie! Aluatul arata bine copt in sectiune - bravo si la "artistic" si la "tehnic" ! :)

miremirc spunea...

imi place si mie :P foarte frumoase pozele tale la fel si blogul !

Cristina spunea...

Minunata! Ador ciupercile si tarta cu ciuperci la fel.

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Lia! Ma bucur ca am rezolvat cu setarea pentru comentarii.Am mai primit mesaje, in care mi se spunea ca nu se pot trimite comentarii... Te pup!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Liana!

Multumesc Miremic!

Multumesc Cristina!

Sunteti tare dragute! Va pup dulce!

Antonina Sofia Sociu spunea...

Licuta mie sa-mi vinzi din potiunea ta cu magie ! ca prea bine arata ! maxim de bine !! de zile mari.. mi-ar fi mila s-o mananc .. dar la cat ii de buna cer si eu o felie.. mai ai? pupici

Ralu spunea...

Hai sa-ti impartasesc un secret :P. Tocmai am pus aluatul la frigider, mai mesteresc ceva prin casa apoi ma duc sa termin tarta. M-ai convins din prima, de fapt am avut o zi chinuitoare azi la servici stand cu gandul la tarta ta de ciuperci, asa ca ajunsa acasa a trebuit musai sa ma apuc de ea ca sa scap de chin. Extraordinara reteta, te pup


PS : Iti trimit link cu poza cand termin :P

FLORY spunea...

Grozav arata,imi plac tartele foarte mult,iar daca are si ciuperci e minunata.Te invit cu drag la provocarea lunii Iulie!pupici!

Din bucataria mea spunea...

Antonina, multumesc frumos! Cat despre potiune...sunt un biet pamantean...de unde potiune? Daca ar fi sa am, as avea alte probleme mai importante de schimbat. Pup dulce!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Ralu!... Abia astept sa-mi spui cum a iesit! Pupici!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Flory! Multumesc de invitatie! Cu mare drag!...Pup!

Maya spunea...

La fel ca gaby,si eu ador tartele.A ta arata foarte bine si apetisanta de numa.Colorata,aromata..face pofta!

pansy spunea...

grozav arata tarta ta si imi imaginez ce bunatate este !

TeoBucatar spunea...

Arata nemaipomenit tarta!Poza e super si probabil ca mai e buna!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Maya! Pup dulce!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Pansy!

Multumesc Teo!

Va pup!

Momo spunea...

arata superb si cruda si coapta!:)

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Alison!! Mii de pupici!

Anonim spunea...

Mhhh...imi place tarta asta!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Tbetty2002!!! Ma bucur tare mult ca iti place!!!...

bucatariadenysei spunea...

ce bine arata

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Michelle!!! Pup!

dana spunea...

cautand ceva retete simple si mai...dietetice am dat de blogul tau...am rammas impresionata de ceea ce faci......felicitari!
saptamana asta sigur o voi incerca
un weekend placut!

Miha Sun spunea...

BUNA,
Acest aluat nu contine ou ?
Pare crocant si as vra sa-l incerc.

Merci, Miha

Licuta Marin spunea...

Miha, aluatul nu este cu ou si este foarte fraged. De obicei pun un galbenus de ou doar la tartele dulci. Dar, daca vrei, poti sa pui si la acesta. Nu-i schimba consistenta si fragezimea.
Este o tarta tare gustoasa si o fac deseori pentru aperitiv.
Pup si o zi minunata iti doresc!

Miha Sun spunea...

Licuta Draguta !
Ai avut dreptate, aluatul este fraged si extrem de gustos. Am facut aseara aceasta tarta si tot aseara s-a si terminat. Este cel mai bun aluat de pana acum si crede-ma ca am incercat multe variante.
Abea astept sa incerc reteta de tort de ciocolata.

Hugs !
Miha

Licuta Marin spunea...

Miha Sun, ma bucur ca ti-a placut!
Daca faci tortul, astept impresii:)
Pup cu mare drag!

Unknown spunea...

Azi am facut tarta ,singura diferenta a fost ca am pus si o mina de porumb dulce din conserva,ce sa zic, reusita deplina, a fost foarteeee apreciata cu recomandarea sa fie cu repetitie...multumim pentru retete..sunte-ti o mare doamna.

Anonim spunea...

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.

I don't know who you are but definitely you're going to a famous blogger if
you are not already ;) Cheers!

Also visit my web page austria