Am vrut sa profit de faptul ca mai sunt inca cirese pe piata si am preparat aceasta delicioasa prajitura, iarasi ciocolatoasa, dar ce sa-i faci daca ciocolata imi place cel mai mult si nu am putut rezista acestei retete.
Ingrediente:
Pentru blat:
150 gr zahar pudra
200 gr unt
250 gr ciocolata
4 oua
100 gr faina
un praf de sare
Pentru umplutura:
250 gr frisca
250 gr cirese fara samburi
4 linguri zahar pudra
Pentru decor:
100 gr ciocolata
50 gr unt
25 ml lapte
esenta de rom
Pentru blat:
150 gr zahar pudra
200 gr unt
250 gr ciocolata
4 oua
100 gr faina
un praf de sare
Pentru umplutura:
250 gr frisca
250 gr cirese fara samburi
4 linguri zahar pudra
Pentru decor:
100 gr ciocolata
50 gr unt
25 ml lapte
esenta de rom
1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
2. Blatul se prepara astfel: se freaca zaharul cu galbenusurile pana devin cremoase, se adauga faina, sarea, untul, ciocolata topita iar la urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, aproximativ 30-35 minute. Eu am pus intr-o forma de 25cmx33cm. Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile de ingrediente.
3. Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca. Intre timp batem frisca bat. Daca frisca este dulce nu se mai adauga zahar dar daca nu este dulce (cum a fost a mea) se adauga doua linguri de zahar pudra si se mixeaza bine. Adaugam in frisca ciresele racite si scurse de sirop.
4. Se taie blatul prajiturii in doua, pe orizontala, si se pune frisca cu ciresele intre cele doua blaturi.
5. Pentru glazura: se topeste ciocolata cu laptele pe baie de abur si apoi se amesteca cu untul si esenta de rom.
6. Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura si se niveleaza cu o spatula. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie patrate si se decoreaza cu cirese. Este mai bine sa stea o noapte la rece asfel blatul isi trage sirop din frisca si devine mai moale fara sa fie insiropat.
5. Pentru glazura: se topeste ciocolata cu laptele pe baie de abur si apoi se amesteca cu untul si esenta de rom.
6. Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura si se niveleaza cu o spatula. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie patrate si se decoreaza cu cirese. Este mai bine sa stea o noapte la rece asfel blatul isi trage sirop din frisca si devine mai moale fara sa fie insiropat.
Pofta buna!
26 de comentarii:
Arata foarte bine si pe gustul meu, ciocolata, frisca, cirese, mama ce gust poate sa aibe? ;) Puup si o seara placuta!
Ei da, foarte potrivita denumirea ! Arata foarte bine !
Licuta e demential !! prezentare e de vis.. iar combinatia cirese ciocolata innebunitoare...!!! daca nu-l inscri in provocare plang !! :) pupici
Multumesc Adela!...
Multumesc Sandrina!
Sunteti foarte dragute!Pupici!
deliciu?un regal ciocolato-ciresos!:)
Multumesc Antonina!...nu stiam ca pot sa ma inscriu cu mai multe retete...
Mutumesc Alison! Intr-adevar denumirea retei este "Regal", dar nu am vrut sa sune prea pompos...Pup!
e fara numar Licuta !! numai s-o inscrii si e pe val :)) pupici multi
ce bine arata....felicitari!
Multumesc frumos, Michelle!...
vai cum arata, ma omori cu retetele tale...de data asta o sa visez la ea pana o s-o fac si pe-asta, ca noire-ul ma obsedeaza si acum :)):))pupici :*
Multumesc Dana! Esti o draguta!...Pup!
Arata minunat,super prezentatre!
Multumesc tare mult, Flory!...Pupici!
Deliciu absolut!!! te pup
trebuie sa profitam de aceste cirese care sunt atat de delicioase in orice combinatie !!
bravoo ptr prezentare !!!
Multumesc Ramona! Pupici!
Multumesc Catkichen! Pup!
chiar ca e un deliciu prajitura asta.arata divin!o seara faina
O combinatie reusita.Arata fantastic!Iar pozele,rafa cuvinte...excelente!(na ca nu am putut sa nu spun ceva)
Pupici!
Multumesc frumos, Sarah!
Multumesc Maya! Pup!
Mmm ce bine aratataa!! :)
Multumesc Edith! Ma bucur ca iti place...Pupici!
O ciresica nemaipomenit de ciocolatoasa! Imi place mult de tot ;-)
Multumesc Liana! Pup!
Trimiteți un comentariu