11 iunie 2011

Inghetata Cherry Mint

Print


   Cirese si Menta... La ce ma duce gandul cand aud aceste doua cuvinte?... Primul gand ar fi... un cocktail racoros... sau daca ma gandesc mai bine, ar fi mai potrivite intr-o inghetata racoritoare. Si cum, prefer mai degraba o inghetata decat un cocktail... am preparat o inghetata delicioasa si racoritoare, numai buna pentru vara aceasta. Raspund astfel provocarii lunii Iunie "Dulce Romanie" gazduita luna aceasta de blogul Antoninei: Dulcegarii Culinare.


Ingrediente:

500 ml frisca lichida (30-35% grasime)
50-100 ml sirop concentrat de menta (dupa gustul fiecarui)
50-100 gr zahar pudra(dupa gust)
400 gr cirese
esenta de vanilie

P.S. - daca frisca este dulce nu se mai pune zahar pudra.
       - daca doriti sa puneti inghetata in cornete, cum am pus-o noi (in ultima fotografie), se gasesc la Kaufland cutii cu 21 de cornete si costa 2.99 Ron.
  
    Preparare:


1. Se bate frisca pana se intareste, se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.
2. Se imparte frisca in doua parti egale. Se pune in castroane separate. Peste o jumatate se adauga siropul de menta si se mixeaza pana la omogenizare. Se rastoarna intr-un recipient cu capac (sau fara) si se introduce la congelator.
3. Intre timp se adauga ciresele in blender si se mixeaza bine pana devin aproape lichide, dupa care se adauga in cealalta jumatate de frisca batuta si se amesteca foarte bine. Adaugam vanilia. Punem si aceasta compozitie intr-un recipient la congelator.



4. Se tine la frigider timp de o ora dupa care se scoate fiecare recipient pe rand, si se ia la batut cu lingura compozitia de inghetata. Se pune din nou la frigider si se repeta aceasta operatiune de cel putin trei-patru ori. Aceasta se face pentru ca inghetata sa devina cremoasa, sa nu aiba prin ea cristale de gheata.


P.S. Inghetata de cirese va iesi putin "ghetoasa" fata de cea de menta, deoarece ciresele contin multa apa. Daca doriti sa iasa mai cremoasa inlocuiti ciresele cu sirop concentrat de cirese si procedati la fel ca la inghetata de menta.
Pofta Buna!

6 comentarii:

Antonina Sofia Sociu spunea...

O reteta memorabila, iar prezentarea divina ! multumesc frumos Licuta pentru participare. Imi ploua in gura dupa inghetata cu menta...Pupici

Din bucataria mea spunea...

Antonina, ma bucur ca iti place...Intr-adevar cea de menta este divina...Nu imi amintesc sa fi cumparat vreodata din comert inghetata de menta...Te pup.

Liana10 spunea...

Minunat arata si taaare buna tb sa fie!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Liana...Foarte buna a iesit. Mai ales cea de menta, super cremoasa si racoritoare.

Maya spunea...

Superba înghetata,imaginile ca de obicei...senzationale!O prezentare perfecta!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Maya! Esti o draguta. Te pup!