Nu stiu altii ce cred, dar pentru mine este cel mai perfect pandispan pe care l-am facut vreodata. De aceasta data am renuntat la tava clasica de pandispan si l-am facut intr-o forma rotunda. Mai bine zis intr-o cratita rotunda, pe care am probat-o prima data si de care sunt foarte multumita.
Ingrediente:
8 oua
8 linguri de ulei
350 gr zahar
300 gr faina
esenta de vanilie
o lingura de cacao
un praf de sare
zahar pudra (pentru ornat)
8 oua
8 linguri de ulei
350 gr zahar
300 gr faina
esenta de vanilie
o lingura de cacao
un praf de sare
zahar pudra (pentru ornat)
1. Se bat albusurile spuma cu sarea si treptat cu zaharul, timp de 20-25 minute.
2. Se adauga uleiul cate putin, amestecand usor cu lingura de jos in sus. Apoi se aduga galbenusurile unul cate unul, vanilia si faina cate putin, amestecand foarte incet. Din compozitia rezultata se opresc trei linguri pe care le amestecam cu cacaua.
3. Se unge forma cu unt si apoi se tapeteaza cu faina (sau direct cu hartie de copt), se toarna compozitia, peste care se adauga compozitia cu cacaua si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.
4. Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa inca 10 minute. Apoi il scoatem, il lasam putin sa se racoreasca, dupa care il punem pe un gratar metalic sa se raceasca de tot.
5. La urma il pudram cu zahar pudra.
Este un delicios pandispan cu invelis crocant si usor de facut. Forma pe care am folosit-o este de 24 cm. Daca folositi o tava obisnuita (dreptunghiulara), ar trebui sa micsorati cantitatile sa nu curga compozitia in cuptor sau sa folositi doua tavi mai mici.
Pofta buna!
21 de comentarii:
intr-adevar foarte perfect! arata tare bine si cred ca si la gust a fost tare delicios acest pandispan!
Multumesc Adela! Aseara l-am facut si nici urma de el...O seara buna!
Wooooow, un pandispan de nota 10 cu felicitari! ....cu adevarat PERFECT! Multumesc pentru reteta!
Asa il face mama.Mai mult ca perfect!
Arata super si stiu ca este foarte bun ! Eu folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort .
Multumesc Lilly, ma bucur ca iti place...
Multumesc Sandrina... Si eu folosesc aceeasi reteta pentru blat de tort, dar fara ulei.
Multumesc Nely...
Vai ce frumos ti-a iesit, salvez reteta, multumesc !
Multumesc frumos, Mihaela!!! Esti o draguta!
arata foarte bine!felicitari!imi spuneti va rog ce aparat foto folositi?imi plak ft mult pozele
Multumesc frumos, Raluka!!! Ti-am raspuns la intrebare in comentariile de la "Tort de biscuiti"!Pup!
Chiar ca este perfect.
Multumesc frumos, Fancy Cake!Pupici!
Arata perfect. Si eu am incercat diverse retete si variante, numai ca ma intreb de ce oare se lasa in centru dupa ce se raceste ? Am incercat toate variantele, cu focul mediu sau mic , etc, si tot mi se pare ca se arde la baza sau in parti. Cred ca si aragazul are o parte din vina, insa nu ma las, trebuie sa-mi iasa si mie la un moment dat ca in revista, adica asa, ca al tau.......poate mai sunt si alte secrete pe care nu le-am aflat inca.
bravos, te mai vizitez !
Multumesc frumos, Miha Sun!!!Conteaza foarte mult cum coace cuptorul si in ce tava il coci!Eu am folosit o cratita cu fundul dublu si a iesit asa cum il vezi:)Nu ar trebui sa se lase in mijloc daca respecti intocmai pasii retetei. Bafta multa daca mai incerci!
Pup si o saptamana cat mai frumoasa iti doresc!
Vroiam doar sa zic mii de Felicitari si Multumiri, azi am facut 3 retete de pe blogul tau, sunt minunat de precise, si sunt delicioase!!!
Am gasit recent blogul dar il voi tine la indemana pt alte retete fantastice!
Georgiana, ma bucur nespus de mult ca ai incercat retetele si multumesc frumos pentru cuvintele frumoase!
Te pup si iti doresc o duminica cat mai frumoasa!
Arata foarte bine, acum ma apuc sa il fac...O sa iasa delicios ca in poza!!!
Buna ziua,
Daca in loc de cacao folosesc visine amestecate cu zahar e in regula? Iese bine oare?
Multumesc
Sigur ca da, anonim! Numai ca visinile trebuie date prin faina, nu prin zahar.
O seara cat mai frumoasa iti doresc!
Trimiteți un comentariu