31 mai 2011

Tort de clatite cu sirop caramel

Print



   Pentru toti copiii din lume si bineinteles pentru mamicile, taticii si bunicii lor, cel mai simplu, rapid si delicios tort posibil, de "1 Iunie".


Ingrediente:

5 foi clatite
500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
cu minim 30% grasime
6 piersici din compot (scurse bine de zeama)
150 gr caramele cu lapte sau
 150-200 gr sirop caramel-facut dupa reteta pa care o gasiti
AICI

   Preparare:


 1. Clatitele se fac din: 50 gr faina, un plic de vanilie, 1 ou, 150 ml lapte si 8 gr unt.
 2. Puneti 50 ml frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita si fierbeti la foc mic 6-8 minute, pana se topesc. Lasati sa se racoreasca 1-2 minute.
 3. Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana se intareste. Puneti o foaie de clatita pe un platou, acoperiti-o cu putina frisca si felii de piersica .Repetati operatia cu urmatoarele straturi pana consumati toate clatitele.
 4. La urma ornati cu frisca, felii de piersica si siropul caramel.
 5. Il punem la frigider jumatate de ora si apoi putem sa-l servim.




   Toata savaoarea acestui tort simplu si rapid este data de siropul caramel.


Pofta buna!

15 comentarii:

Laancuta spunea...

Super arata!!! Cred ca il voi incerca cat mai curand, ca prea mult imi place. Pupici!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos! Este usor de facut si de efect...O seara buna!

Antonina Sofia Sociu spunea...

Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat.. O zi frumoasa

Nely spunea...

Wooow, cat de bine arata!!! Delicios!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Nely...

Unknown spunea...

foarte bine arata!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Andreea Elena...

Anonim spunea...

ma pot rasfata cu o felie? ... arata nemaipomenit !!!!!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Catkitchen...Cu placere te-as servi cu o portie, dar s-a terminat demult. Data viitoare, cu mare placere.

Sorina D. spunea...

Am si eu doua intrebari (intrucat am mai vazut si pe alte bloguri exprimari de genul):
1. La ce te refereai cand ai spus frisca nebatuta? La smanatana dulce din care se fac frisca,nu?
2. Am mai vazut exprimarea "frisca lichida". Cum arata aceasta si de cine este produsa?

Multumesc! Spor la dulciuri!

Din bucataria mea spunea...

Sorina, frisca nebatuta sau lichida este acelasi lucru. Este gen: Hulala, Meggle, LaDorna. Genul Hulala sau Meggle, sunt vegetale, pe cand LaDorna este din smantana naturala. Alt amanunt ar fi: frisca Hulala sau Meggle este indulcita din fabrica, in schimb LaDorna este fara zahar. Multumesc pentru vizita!

Sorina D. spunea...

Aha. Multumesc de raspuns. Stiam de Dorna si Milli (caci folosesc), dar din cunostintele mele se numeste smantana dulce(si stiu ca la Dorna au si un sortiment chipurile "special" pentru frisca, desi ar trebui si smantana de 30% grasime sa fie buna). De aceea nu intelegeam eu ce reprezinta frisca lichida :))

O zi faina!

Maria spunea...

Arata senzational de bine!!!!Si super,super delicios:)!!!Pupici

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Mare Maria!Pupici!

Anonim spunea...

Super, BRAVO!!!