Ingrediente:
250 gr foi de placinta
50 ml ulei pentru uns
1 ou batut pentru uns
400 gr branza proaspata
100 gr stafide
5-6 oua pentru branza
150 gr zahar
esenta vanilie
esenta de lamaie
zahar pudra
250 gr foi de placinta
50 ml ulei pentru uns
1 ou batut pentru uns
400 gr branza proaspata
100 gr stafide
5-6 oua pentru branza
150 gr zahar
esenta vanilie
esenta de lamaie
zahar pudra
Preparare:
1. Amestecati intr-un castron branza cu ouale, stafidele, zaharul si esentele. Desfaceti foile de placinta si ungeti-le pe fiecare cu ulei si asezati-le una peste alta, in forma dreptunghiulara.
2.Umplutura din castron intindeti-o peste foile de placinta avand grija sa lasati o margine de aproximativ 1.5 cm de foaie neacoperita.
3. Rulati strudelul pe lungime si formati un cerc introducand un capat in interiorul celuilalt. Ungeti o forma rotunda de copt sau o tava obisnuita si asezati strudelul. Ungeti strudelul cu oul batut.
4. Coaceti timp de 40-45 minute la foc moderat pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit pudrati cu zahar pudra.
1. Amestecati intr-un castron branza cu ouale, stafidele, zaharul si esentele. Desfaceti foile de placinta si ungeti-le pe fiecare cu ulei si asezati-le una peste alta, in forma dreptunghiulara.
2.Umplutura din castron intindeti-o peste foile de placinta avand grija sa lasati o margine de aproximativ 1.5 cm de foaie neacoperita.
3. Rulati strudelul pe lungime si formati un cerc introducand un capat in interiorul celuilalt. Ungeti o forma rotunda de copt sau o tava obisnuita si asezati strudelul. Ungeti strudelul cu oul batut.
4. Coaceti timp de 40-45 minute la foc moderat pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit pudrati cu zahar pudra.
POFTA BUNA!
2 comentarii:
Arata super!! In loc de branza se poate pune mere sau dovlecel?
Sigur ca se poate, Rebeca! Umplutura este la alegere, dupa gustul fiecaruia;)
Trimiteți un comentariu