7 mai 2011

Pizza cu ton si sunca

Print

Aluat pizza(pt.2 pizza diametru 28 cm):

300 gr faina
50 ml apa calduta
20 gr drojdie
20 ml ulei
20 gr unt sau margarina
un praf de sare

Ingrediente pizza(pt.2 pizza diametru 28 cm):

o conserva ton maruntit in ulei (185 gr)
250 gr sunca presata
100 gr masline rondele
4 linguri suc de rosii
o ceapa mare
300 gr mozzarella
oregano
busuioc



   Preparare:

 1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina. Se framanta bine si se lasa la crescut 40 minute.
 2. Dupa ce a crescut aluatul se imparte in doua si se aseaza in forme de pizza.
 3. Peste aluat se pune sucul de rosii amestecat cu oregano si busuioc. Peste sucul de rosii se pune tonul scurs de ulei si peste ton, ceapa taiata feliute. Peste acestea se pune sunca presata taiata fasii, apoi mozzarella rasa. Peste mozzarella se pun maslinele. Se da la cuptor 20 minute la foc potrivit.



Pofta Buna!

Niciun comentariu: