12 iunie 2019

Legume la cuptor cu ulei de susan

Print


   
  Uleiul de susan presat la rece pastreaza in cea mai mare masura calitatile semintelor de susan folosite ca ingredient, asadar merita cu prisosinta sa il incluzi in alimentatia ta! Uleiul de susan tine organismul departe de boli si ofera beneficii imense pentru piele, par dinti si oase. Are proprietati antidepresive, antivirale, antifungice, antioxidante si antiinflamatoare.
  Ofera o savoare deosebita legumelor, carnii sau salatelor, asa ca nu-l evita!
 Eu l-am folosit in aceasta reteta delicioasa! Au iesit niste legume grozav de bune! Crocante la exterior si moi la interior, cu un gust deosebit!
 Comanda si tu orice produs de pe www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘dinbucatariamea’ si primesti 15% reducere de fiecare data!



Ingrediente:

1,2 kg cartofi noi
4-5 morcovi noi
30 ml ulei de susan presat la rece de la Sano Vita
condimente (boia de ardei dulce, cimbru, usturoi, coriandru, piper negru)
sare


Preparare:
1. Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in patru sau cuburi in functie de cat de mari sunt cartofii. Morcovii ii spalam si ii lasam intregi.
2. Punem cartofii taiati impreuna cu morcovii intregi intr-un vas incapator, adaugam uleiul de susan, sarea, condimentele si amestecam bine pentru ca sa se condimenteze uniform toate legumele.

3. Punem apoi legumele intr-o tava intinsa unsa cu putin ulei si le coacem  in cuptorul preincalzit la 200° C  timp de aproximativ 30 minute. Scoatem tava din cuptor, intoarcem legumele si le mai coacem 20 de minute pe partea cealalta pana incep sa se rumeneasca si furculita intra usor in ele.



4. Le servim calde simple sau ca si garnitura la friptura. In ambele cazuri nu trebuie sa lipsesca un sos de iaurt cu usturoi!




Pofta buna!

Niciun comentariu: