16 iulie 2019

Budinca de tapioca cu zmeura si pepene galben

Print



   
    Obtinuta prin uscarea si prelucrarea radacinii arbustului tropical numit manioc, tapioca este amidonul rezultat prin acest proces. Nu contine gluten, se digera usor si are calitati antiseptice, cicatrizante si dezinfectante asupra sistemului digestiv. Prin fierbere in apa sau lapte, consistenta ei devine asemanatoare cu a gelatinei, folosindu-se usor la prepararea deserturilor cu fructe.
    Budinca de tapioca cu zmeura si pepene galben este un desert delicios si extrem de simplu de preparat! Combinatia dintre aroma zmeurei si cea a pepenului galben va face din acest desert unul dintre preferatele tale! Dupa specificul fiecarui anotimp putem servi budinca calda sau rece si in combinatii de fructe preferate.
   Comanda si tu orice produs de pe www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘dinbucatariamea’ si primesti 15% reducere de fiecare data!



Ingrediente:
Pt. budinca:

100 gr perle de tapioca Sano Vita
400 ml lapte de cocos Sano Vita
400 ml apa
2 linguri zahar brut Sano Vita 
o lingurita esenta de vanilie 
Pt. topping:
150 gr zmeura proaspata
150 gr miez de pepene galben taiat cubulete
2 linguri chipsuri de cocos Sano Vita

Preparare:





1. Punem perlele de tapioca intr-un vas si adaugam apa peste ele. Le lasam la inmuiat circa 30 de  minute. Dupa cele 30 de minute o sa vedem ca au absorbit aproape toata apa.
2. Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert impreuna cu laptele de cocos pentru aproximativ 15 minute la foc mic. Lasam budinca sa se raceasca apoi adaugam zaharul brut si esenta de vanilie.
3. Pregatim doua pahare pe fundul carora asezam cate un strat de zmeura apoi pana la jumatate umplem cu budinca. Asezam apoi un rand de cubulete de penene galben si completam cu budinca pana umplem paharul. Decoram cu zmeura, pepene galben si chipsuri de cocos. Punem budinca la frigider pentru minim o ora apoi o servim.




Pofta buna!

Niciun comentariu: