17 februarie 2013

Garam masala

Print



        Condimentul "garam masala"  se foloseste in bucataria indiana, pentru a da savoare fripturilor, vanatului, chiftelelor, muraturilor si anumitor deserturi. Sunt multe variante de retete si fiecare isi poate crea propria combinatie. Eu m-am oprit la 5 condimente, ele fiind cele mai des intalnite in acest amestec.



Ingrediente:

1 lingura seminte de chimion
1 lingura seminte de coriandru
2 lingurite piper negru
1 baton de scortisoara sfarmat
1 lingura de nucsoara maruntita sau praf


Preparare:
1. Semintele de chimion si coriandru le punem intr-o tigaie si le prajim cateva minute, sa elibereze aromele.
2. Punem toate condimentele intr-o rasnita de cafea si le macinam pana obtinem o pulbere fina.
3. Cernem amestecul printr-o sita fina si repetam operatiunea cu ceea ce nu trece prin sita.
4. Amestecam totul si pastram condimentul intr-un recipient inchis ermetic.



Pofta buna!


  

10 comentarii:

Simona spunea...

Cred ca-i tare pe placul nostru amestecul asta de condimente!

maria mihalache spunea...

Frumoasa prezentare!

Oana spunea...

Destul de simplu de preparat, extrem de aromat :)

Unknown spunea...

Ce poze!!! Foarte frumos prezentat ;) Te pup

Retete Savuroase spunea...

Deosebita prezentarea si foarte interesant articolul. Felicitari!

Adina spunea...

Ce prezentare!!!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Simona!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Multumesc frumos, Oana!!!Asa este!

Multumesc frumos, Paula!!!

Multumesc frumos, ReteteSavuroase!!!

Multumesc frumos, Mitinita!!!

Va pup si va doresc o seara minunata!

Simona spunea...

Nu am baton de scortisoara, ci scortisoara praf. cate grame aprox de scortisoara praf as putea folosi in locul batonului?

Licuta Marin spunea...

Poti sa pui si scortisoara praf fara nici o problema, Simona! Cred ca o lingurita rasa ar fi de ajuns.
Te pup si iti doresc o zi minunata!

Gabriela Gitoi spunea...

Ce poze minunate faci! pupici!