25 februarie 2013

Pui Tikka Masala

Print

   

       Una dintre cele mai delicioase specialitati ale bucatarie indiene! Plina de arome, culoare si neaparat facuta dupa reteta lui Gordon Ramsay!:))



Ingrediente:

3 linguri ulei de arahide
o ceapa mare, curatata si taiata julien
2 ardei chilli verzi, fara seminte si tocati
1 bucata de ghimbir (cca 8-10cm), curatat si taiat felii
3 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
1/2 lingurita pudra de chilli rosu
1 lingurita de turmeric macinat
1-2 lingurite de garam masala
1 lingura de zahar brun
sare de mare
1-2 linguri pasta de rosii
400 gr rosii taiate marunt
600 gr piept de pui dezosat taiat cuburi
5-6 linguri iaurt gras
coriandru verde tocat marunt (optional)



Preparare:
1. Incingem o lingura de ulei de arahide intr-o tigaie si prajim puiul, pana se rumeneste usor pe toate partile. Il scoatem si il dam deoparte.



2. Punem in aceeasi tigae inca doua linguri de ulei de arahide si calim ceapa cateva minute, apoi adaugam usturoiul, ardeii chilli, ghimbirul si lasam la foc mic 2-3 minute, pana se inmoaie.

3. Adaugam pudra de chilli, turmericul, garam masala, zaharul brun si condimentam cu sare. Tinem tigaia pe foc 1-2 minute, amestecand usor. Adaugam pasta de rosii, apoi rosiile tocate si lasam sosul sa fiarba incet 3-4 minute la foc mic.



4. Luam tigaia de pe foc si punem sosul intr-un blender, mixand pana se omogenizeaza si devine ca o pasta. Rasturnam sosul inapoi in tigaie si adaugam in el bucatile de pui prajite. Punem tigaia pe foc si lasam sa fiarba incet circa 10 minute.
 
5. Adaugam iaurtul si coriandrul tocat (optional) si mai fiebem aproximativ 1 minut.



Servim puiul cu garnitura de orez basmati.
Noi am servit cu Orez parfumat cu anason si cardamom.




Pofta buna!

5 comentarii:

Bucate Apetisante spunea...

O nebunie de arome in retetele indiene.
Acum recent am descoperit ca-mi place mancarea lor iar Tikka Masala e pe lista mea.
Momentan insa, nu pot decat sa ma uit la pozele tale si sa inghit in sec. :)

Cristina spunea...

Cat de bine arata!!! Mi s-a facut foame instant!

diamond spunea...

o bunatate, ce sa mai zic? :D

Teobucatar spunea...

Plin de arome!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Bucate apetisante!Da, si mie imi plac la nebunie, dar acest fel este prea picant pentru gustul meu:)

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Diamond!!!

Multumesc frumos, Teo!!!

Va pup si va doresc o seara minunata!