4 mai 2011

Lasagne

Print

 


   Astazi am gatit lasagne! Iti trebuie mai mult timp pentru acest fel de mancare si culmea e ca se mananca imediat:) Ca sa mi se para treaba mai usoara am facut sosul Bolognes cu o seara in urma;)


Ingrediente:

12 foi de lasagne (eu am folosit foi care nu se fierb)
150-200 gr parmezan sau cascaval
Sos Bechamel
Sos Bolognes



   Preparare:

   Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese.
   Se unge tava, se toarna un strat de sos Bechamel apoi un strat de sos Bolognese si se pune primul stat de Lasagne. Se continua asezarea pe straturi. Peste fiecare strat se presara parmezan sau cascaval ras. La urma, pe ultimul strat de foi se toarna sos Bechamel, cascaval ras si cateva cubulete de unt sau margarina, apoi se acopera tava cu o folie de aluminiu.
Se pune ca cuptor, la foc potrivit timp de 20-30 minute, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor 10 minute.



   Sos Bechamel

Ingrediente:
(pentru 4 portii)

4 linguri unt sau margarina
4 linguri faina
500 ml lapte
1 lingura parmezan sau cascaval ras
piper macinat
sare

   Preparare sos Bechamel:
   Se pune untul la incins si se presara faina. Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca continuu. Se condimenteaza cu sare si piper. Deasupra se presara cascavalul ras.


Sos Bolognese:
Ingrediente:
(pentru 4 portii)

400 gr carne tocata ( vita, pui sau porc, dupa preferinte)
500 ml suc rosii
250 gr rosii pasate
3 linguri ulei masline
o ceapa
un morcov
2 catei de usturoi pisati
piper
sare
busuioc, oregano

   Preparare sos Bolognese:
   Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline. Se adauga carnea tocata si se lasa la prajit, apoi se se adauga sucul de rosii si rosiile pasate. Se adauga doua polonice de apa  si se lasa pe foc 45 minute. Se condimenteaza dupa gust, cu sare, piper si arome (busuioc, oregano).


Pofta Buna!

2 comentarii:

Antonina S. spunea...

Totul arata minunat .... imi prezic vizite dese ;)) Pupici .. si multa bafta in tot ce ti-ai propus..

Anonim spunea...

I've learn several excellent stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you place to make this type of fantastic informative site.

Also visit my page pkv in gkv wechseln