24 ianuarie 2019

Batoane cu magiun de prune

Print




   Un aluat pufos, delicios si nu foarte dulce, aromat cu magiun de prune! Sunt grozav de bune servite caldute alaturi de o cana cu lapte!


Ingrediente:
600 gr faina de tip 000
300 ml lapte caldut
3 linguri zahar
25 gr drojdie proaspata
1 ou
un galbenus
60 gr unt moale
un praf de sare
1 lingurita esenta de vanile
un borcan cu magiun de prune
10 gr unt pentru uns tava
1 ou pentru uns batoanele deasupra


Preparare:
1. In 100 ml lapte presaram o lingurita de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Amestecam si asteptam pana se dizolva drojdia.
2. Intr-un bol cernem faina si o amestecam cu sarea si restul de zahar ramas. Facem o adancitura in mijloc si adaugam oul, galbenusul, drojdia, vanilia si laptele ramas. Incepem sa framantam si cand aluatul se omogenizeaza incorporam untul in doua transe. Cand aluatul devine neted si elastic si nu se mai lipeste de bol il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit aproximativ 45 de minute, pana isi dubleaza volumul.


3. Aluatul dospit il rastunam cu grija pe masa de lucru presarata cu putina faina si il impartim in doua parti egale. Fiecare bucata o intindem in forma dreptunghiulara de circa 15x30 cm si la randul lor cele doua dreptunghiuri le taiem in sase parti egale, rezultand astfel 12 bucati.


4. Intindem fiecare bucata cu sucitorul si umplem cu o lingurita generoasa de magium apoi rulam. Ungem cu unt o tava teflonata de marime aproximativa 32x38 cm si asezam batoanele unul langa altul. Le acoperim cu un prosop de bucatarie si le lasam la dospit 30 de minute.


5. Intre timp incalzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Batoanele crescute le ungem cu ou batut si le coacem la foc moderat aproximativ 25-30 de minute pana devin aurii. 
Le servim caldute!



Pofta buna!

Sursa : AICI

Niciun comentariu: