O combinatie perfecta de ingrediene! Mere parfumate puse pe un blat pufos si acoperite cu un strat usor de bezea! Multumesc Laura pentru reteta! Este un deliciu prajitura!
Ingrediente:
Pentru blat:
5 galbenusuri
150 gr zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
100 ml lapte
250 gr faina de tip 000
6-7 gr praf de copt
Pentru umplutura:
800 gr mere fara coaja si seminte date pe razatoarea mare
zeama de la o jumatate de lamaie
50 gr zahar
1 lingurita scortisoara sau esenta de vanilie
Pentru bezea:
5 albusuri
un praf de sare
100 gr zahar
Preparare:
1. Pregatim umplutura astfel: merele curatate de coaja si seminte date pe razatoarea mare le stropim cu zeama de lamaie. Adaugam zaharul, le punem la foc mic si le calim circa 5-10 minute pana se evapora tot sucul lasat de acestea. Dam deoparte si adaugam scortisoara sau vanilia.
2. Pentru blat procedam astfel: mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o spuma albicioasa (circa 2-3 min.). Adaugam treptat uleiul, apoi laptele alternand cu faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava de aprox. 23x30 cm, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si pudrata cu faina. Coacem aluatul doar pe jumatate, circa 15 minute, in cuptorul preincalzit la foc moderat.
3. Cu aproximativ 3-4 minute inainte de a scoate blatul batem albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea tare care nu curge daca intoarcem vasul.
4. Scoatem blatul si asezam deasupra lui merele calite. Deasupra merelor asezam cat mai uniform bezeaua si apoi dam din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
5. Lasam prajitura sa se raceasca complet in tava, apoi a putem portiona si servi!
Pofta buna!
Un comentariu:
Ce super ti-a iesit bezeaua ! Felicitari !
Trimiteți un comentariu