Ultimele caise pe care le-am gasit in piata s-au materialializat intr-un desert divin! Aluatul fraged face echipa perfecta cu aroma caiselor, gustul intens al ciocolatei fine si migdalele inconfundabile!
Ingrediente
Pentru blat:
200 gr faina
125 gr unt rece
15 gr cacao neagra
25 gr zahar brun
1 galbenus
o lingura apa rece
Pentru umplutura:
6-7 caise proaspete
100 gr ciocolata neagra
125 gr unt moale
125 gr zahar pudra
2 oua
100 gr migadale macinate
25 gr faina
o lingurita esenta de vanilie
5 linguri gem de caise
1. Preparam manual sau cu ajutorul robotului un aluat fraged din faina, cacao, unt, zaharul brun, galbenusul de ou si apa rece. Framantam usor, pana obtinem un aluat omogen. Din acesta formam o bila pe care o invelim in folie si o tinem la frigider cel putin jumatate de ora.
2. Intindem foaia de aluat si tapetam cu ea o forma de tarta cu diametrul de 23 cm. Intepam aluatul cu o furculita pe toata suprafata bazei, tapetam cu hartie de copt peste care punem boabe de fasole si coacem in cuptorul preincalzit, la foc moderat, timp de 10-15 minute. Scoatem aluatul din cuptor si-l lasam sa se raceasca.
3. Intindem 3 linguri de gem pe baza aluatului. Topim ciocolata intr-un bol la bain-marie si o lasam sa se racoreasca 5-10 minute.
4. Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra pana obtinem o crema pufoasa deschisa la culoare. Adaugam pe rand ouale, migdalele macinate, esenta de vanilie si faina. Mixam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam in aluat ciocolata topita, amestecam si rasturnam compozitia rezultata in aluatul de tarta.
5. Caisele spalate si uscate de apa, le taiem in jumatate si le asezam pe umplutura cu partea taiata in sus, apasand usor. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aproximativ 30-35 de minute. Topim restul de gem si ungem partea de deasupra a tartei cat inca este fierbinte. Lasam tarta sa se raceasca, apoi o servim.
Pofta buna!
4 comentarii:
De vis! Vreau s-o incerc cu prune, ce zici?
ce peisaj sublim!!!!
Ionela, cred ca e divina si cu prune! O sesra minunata iti doresc!
Multumesc frumos Iulia!
Trimiteți un comentariu