O reteta delicioasa, in care puiul se imbina perfect cu aromele mediteraneene!
Ingrediente:
1 pui intreg de 1,8 kg
3 linguri ulei de masline
2 linguri boia de ardei dulce
800 gr de cartofi taiati cuburi
150 gr carnati chorizo taiati felii subtiri
5-6 catei de usturoi
2 lamai potrivite ca marime
150 ml supa fierbinte de pui
100 ml vin alb
cateva fire de sofran
1 conserva de naut la 400 gr
1 legatura de patrunjel proaspat
sare si piper
300 gr iaurt gras
Preparare:
1. Radem coaja de la o lamaie si o dam deoparte. Lamaia fara coaja o taiem in doua. Introducem in interiorul puiului cele doua bucati de lamaie a carei coaja a fost rasa si legam strans picioarele puiului cu o bucata de sfoara sau o ata mai groasa.
2. Intr-un castron amestecam uleiul de masline si boiaua de ardei dulce, sare si piper, dupa gust. Frecam puiul cu o parte din acest amestec si apoi il asezam in mijlocul unei tavi mari. Ungem cartofii si feliile de chorizo cu restul de ulei cu boia si ii asezam in jurul puiului.
3. Acoperim totul cu o bucata mare de folie din aluminiu, si il dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute.
4. Indepartam folia de aluminiu si stropim puiul cu sosul strans in tava. Adaugam cateii de usturoi si lamaia ramasa taiata in sferturi, nautul pe care l-am scurs si l-am clatit in prealabil cu apa, apoi supa de pui fierbinte in care am lasat sa se inmoaie sofranul si la urma vinul alb. Dam tava din nou la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, pana cand puiul se rumeneste frumos deasupra. La urma adaugam deasupra patrunjel verde tocat marunt.
5. Servim puiul cald cu sosul lasat in tava si iaurt in care am adaugat coaja rasa de lamaie, un catel de usturoi zdrobit si o jumatate de lingurita cu boaia de ardei dulce.
Pofta buna!
3 comentarii:
O doamne, e trecut de miezu noptii iar mie imi ploua in gura!
Ce bine arata!! Felicitari!
Ce bine arata! Am salivat uitandu-ma la preparatul tau super bun. Pupici!
Trimiteți un comentariu