O reinterpretare a gustului din copilarie! Super delicios!
Ingrediente:
500 gr biscuiti petit beurre
500 gr rahat
250 gr margarina
50 ml apa
50 gr cacao neagra
200 gr mix de fructe confiate (stafide, merisoare,
lamai, portocale, ananas, etc.)
esenta de rom
Preparare:
1. Punem biscuitii intr-un castron incapator si ii rupem bucati.
2. Intr-o tigaie antiaderenta, adaugam apa si 250 gr de rahat taiat bucati mai mici. Lasam la foc mic, pana incepe sa se inmoaie rahatul, apoi adaugam margarina si amestecam pana se topeste.
3. Turnam acesta compozitie peste biscuiti, adaugam apoi fructele confiate taiate cubulete (cele care sunt bucati mari), rahatul ramas taiat bucatele, cacaua si esenta de rom. Amestecam bine compozitia (cel mai indicat ar fi cu mainile, chiar daca ne murdarim un pic).
4. Impartim compozitia rezultata in doua sau trei parti. Asezam pe o bucata de celofan sau folie alimentara cate o parte din compozitie, si formam cu mainile umede cate un sul rotund in forma de salam pe care il infasuram strans in folie.
5. Punem salamul de biscuiti la frigider pentru cel putin 3-4 ore ca sa se intareasca. Inainte de servire il despachetam din folie si il dam prin nuca de cocos. Taiem felii de 10-15 mm grosime.
Pofta buna!
6 comentarii:
Pot inlocui margarina cu unt ?
Delicios, arata tare bine! Pozele tale, ca intotdeauna, sunt extraordinare.
Arata foarte bine! Trebuie neaparat sa fac si eu asa ceva! multumesc pt reteta!
Anonim, sigur ca se poate inlocui! Eu am vrut sa-l fac de post.
O seara minunata iti doresc!
Multumesc frumos, Any!
Te pup si iti doresc o seara minunata!
Multumesc frumos, Natalia! Il recomand cu mare drag! E tare bun!
O seara buna sa ai!
Trimiteți un comentariu