Un chec delicios cu multa ciocolata, fin si cremos in acelasi timp, foarte consistent, asa de consistent incat va recomandat sa taiati portiile cat mai mici:)) Va poftesc la o feliuta!
Ingrediente:
350 gr ciocolata de menaj (minim 50% cacao)
4 oua
150 gr zahar
125 gr unt
100 ml lapte
150 gr faina
un plic praf de copt
100 gr alune de padure (intregi sau sfarmate) prajite
50 gr stafide
esenta de rom
cacao pentru pudrat
350 gr ciocolata de menaj (minim 50% cacao)
4 oua
150 gr zahar
125 gr unt
100 ml lapte
150 gr faina
un plic praf de copt
100 gr alune de padure (intregi sau sfarmate) prajite
50 gr stafide
esenta de rom
cacao pentru pudrat
Preparare:
1. Ungem si tapetam cu faina o forma rotunda de aproximativ 24 cm.
2. Topim ciocolata pe bain marie, impreuna cu laptele si untul. Cand s-a topit complet, dam deoparte si adaugam alunele, stafidele si esenta de rom.
3. Intr-un alt castron, batem ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin o crema pufoasa. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.
4. Turnam compozitia cu faina peste ciocolata topita, amestecand incet pana se incorporeaza complet.
5. Compozitia rezultata o turnam in forma si o dam la cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 45-50 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea.
6. Scoatem forma din cuptor, lasand checul in ea, sa se racoreasca putin, apoi il scoatem pe un gratar metalic si il lasam sa se raceasca complet. Pudram cu cacao si servim.
Pofta buna!
25 de comentarii:
super delicios, iar fotografiile sunt exceptionale, ca de obicei! Pupicei
Mmmm... ce pofta bunatate ai facut tu aici... Imi place tare mult combinatia. Si-mi place foarte tare ca le dai forma rotunda! Pupici
Delicios! Felicitari pentru prezentare!
Ce dor mi-a fost de torturile tale! Si acum cand am revenit din CO ma ispitesti asa frontal cu allune de padure si cioco!! hmmm imi ploua in gura, cat despre poze Emily mi-a luat-o inainte !;) Te pup
Licuta, ma lasi fara cuvinte! Imi place maxim acest chec...
Reactia fiica-mii:"Fa-mi si mie mama!"Asta spune tot!Pupici!
Excelenta fotografie, felicitari!
Super delicios si ciocolatos! Prezentarea impecabilla ca intodeauna! Te pup!
nemaipomenit de buna! are cioco muuulta! yummy
Foarte apetisant checul, sa tot mananci din el. Eu m-as incumeta si la portii mai mari :)
Super fain si delicios.
Offff Licuta chiar ca ne ispitesti iar cu atata ciocolataaaaaaaaaaa! Arata minunat si de gust nu mai zic nimic, inghit in sec! :) Pup
Simplu, gustos si aratos ! :) F frumoasa prezentarea , ca de obicei ! :)
Cat de bine arata si ce buna cred ca este. O retin ca-mi place. Pup!
Superb! Chec e prea putin spus :) eu vad un tort minunat. We fain! Te pup!
Ce ciocolatos este,super bun.Pup!
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!
Multumesc frumos, Antonina!!!Mi-a fost dor de comentariile tale:)Bine ai revenit!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos,, Teo!!!Si al meu e innebunit dupa ciocolatoase:)
Multumesc frumos, Irina!!!
Multumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, Andreea-Elena!!!
Multumesc frumos, Alexandrina!!!Te cred, ca... cei drept, si eu le-am taiat putin mai mari, ca era tare buun:)
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Corina!!!
Multumesc frumos, Mirela!!!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Andreea!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa!
Minunat !!!
Asta chiar ca-i checul checurilor!iar se porneste moda:)) Pup
E super super delicios! arata atat de apetisant de imi vine sa musc din monitor :). te pup
Vreau, vreau, vreau :)))
Arata f bine! Pupici
Multumesc frumos, Dana!!!
Multumesc frumos, Mitinita!!!
Multumesc frumos, Timea!!!
Multmesc frumos, Delicious Flavours!!!
Pupici si o seara minunata va doresc!
Excelet checul, l-am facut si eu, dar nu stiu cum sa-l pastrez ca sa fie si a 2-a zi la fel de "ciocolatos", a fost cam uscat.Teodora
Multumesc frumos, Teodora!!!Ma bucur ca ai incercat reteta si ca iti place!Ca sa il mentii la fel de ciocolatos mai multe zile, il acoperi cu o punga de plastic dupa ce s-a racit complet. Eu l-am tinut cel putin trei zile si textura era la fel de umeda si ciocolatoasa.
Pupici si o saptamana cat mai frumoasa iti doresc!
Am facut si eu acest chec si a iesit identic cu al tau...este genial:X Am dat reteta la toata lumea si am mancat cu familia 4 zile din el, pentru ca era foarte consistent!S-a pastrat perfect in frigider, acoperit cu folie alimentara. Imi plac toate retetele de pe blogul tau, cu siguranta o sa mai incerc si altele! Felicitari pentru munca depusa!
Trimiteți un comentariu