Pe langa traditionalele retete de Paste pe care le-am facut, am vrut si un tort care sa ne mai racoresca putin dupa mancarurile care ne cad greu la stomac in perioada aceasta. Asa ca am ales un tort delicios cu mere si aromat cu suc racoritor de portocale!
Ingrediente:
Pentru blat:
(forma de 26 cm)
4 oua
120 gr faina
120 gr zahar
Pentru umplutura:
6 mere
150 gr zahar
2 portocale
2 pliculete gelatina
o fiola vanilie
250 ml frisca lichida
50 gr ciocolata
Pentru blat:
(forma de 26 cm)
4 oua
120 gr faina
120 gr zahar
Pentru umplutura:
6 mere
150 gr zahar
2 portocale
2 pliculete gelatina
o fiola vanilie
250 ml frisca lichida
50 gr ciocolata
Preparare:
1. Se face blatul astfel: se bat ouale impreuna cu zaharul timp de 15-20 minute apoi se pune faina cate putin (cernuta intr-o sita). Se coace blatul la foc mic timp de 25-30 minute.Se lasa sa se raceasca putin apoi se scoate din forma. Se foloseste o forma de blat cu fund detasabil.
2. Cureti merele, le tai felii subtiri si le fierbi in apa cat sa le acoperi, impreuna cu zaharul. Lasi gelatina la inmuiat in 100 ml apa, apoi o topesti pe baie de aburi, fara sa fiarba. O adaugi in compotul de mere impreuna cu zeama de la cele doua portocale si esenta de vanilie.
Se pune blatul inapoi in forma apoi se toarna peste acesta compozitia racita in prealabil, (asezi prima data merele si le presezi putin cu o lingura, apoi torni sucul) si dai la rece sa se intareasca (eu l-am tinut la frigider o noapte).
3. Decorezi cu frisca batuta si cu fulgi de ciocolata sau ciocolata rasa .
Pofta buna!
4 comentarii:
arata foarte bine si eu am facut ceva de genu ... dar era cu blat cu gris.... ce as vrea sa te intreb daca blatul se va insiropa de la merele care vin puse peste ele? mersi
Cristina, ma bucur ca iti place...Blatul se insiropeaza foarte bine daca pui compozitia cu merele putin mai calda, adica sa nu fie racita de tot. In felul acesta blatul trage toata umezeala din compozitie.Eu nu am avut rabdare sa se raceasca prea mult si blatul a iesi parca, prea insiropat...
Fara praf de copt la blat?
Anonim, blatul se face fara praf de copt. Se urmeaza exact intructiunile de preparare si va iesi la fel ca cel din reteta. Weekend minunat iti doresc!
Trimiteți un comentariu