24 aprilie 2011

Drob de pasare

Print



   Am facut aceasta reteta cu carne de pui, dar se poate face la fel si cu orice altfel de carne, dupa preferintele dumneavoastra.
 


Ingrediente:

500gr ficat de pasare
3 pulpe pui (potrivite ca marime)
6 oua
o legatura ceapa verde
o legatura marar
un morcov pentru decor
o lingura Ketchup
o lingura bulion
o lingura suc de rosii
sare
piper



Preparare:

   Fierbem pulpele cu putina sare impreuna cu morcovul intreg. Ficatul il fierbem separat dar nu foarte mult, doar in doua-trei clocote. Daca fierbe prea mult, drobul iese prea uscacios. Dupa ce au fiert ingredientele, le lasam  sa se raceasca, apoi taiem  cubulete pulpele si ficatul, dupa care le amestecam cu ceapa taiata marunt, oualele, mararul, sarea si piperul (dupa gust). Punem 1/2 din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt,  asezam  morcovul fiert intreg , apoi punem si cealalta jumatate de compozitie. Dam la cuptor cca 45 de minute la foc potrivit.  Scoatem tava si  ungem drobul cu compozitia facuta din ketchup, suc de rosii si bulion, apoi dam din nou la cuptor si il mai tinem 10-15 minute. Se serveste rece.




Pofta buna!

3 comentarii:

yaya6 spunea...

ce apetisant e drobul asta si sanatos ca e de pui

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Yaya!!! Te pup!!!

Adela Zilahi spunea...

Mmm ce bunatate !! Anul acesta tot de pui am sa pregatesc!! Pupici!! Paste fericit!!!