3 februarie 2019

Budinca de paste cu branza si merisoare

Print



    
 Prietenii de la Sano Vita impreuna cu cei de la Heinner, mi-au trimis o multime de produse sanatoase si un multicooker, cu ajutorul caruia sa pot gati mai usor si mai sanatos!
 Filozofia Sano Vita recomanda folosirea unor produse alimentare naturale, de calitate si bogate in nutrienti pentru pregatirea meselor de zi cu zi. 
 Cand ai pofta de ceva dulce incearca aceasta reteta de budinca cu macaroane, delicioasa si aromata, foarte usor si rapid de preparat! Daca folosesti un multicooker treaba este chiar si mai simpla! 



Ingrediente:
300 gr macaroane
200 gr branza proapata de vaci
100 gr urda sau cas de oi fara sare
3 oua mari
120 gr zahar brut Sano Vita
30 gr ulei de cocos Sano Vita plus 5 gr pt. uns vasul
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita sare
zahar pudra vanilat pt. decorat (optional)

Preparare:


1. Mai intai pregatim multicookerul pentru a fierbe pastele. In modul standbay, apasam pe butonul "Menu" si selectam functia "Pasta", iar indicatorul luminos "Pasta" se aprinde. Apasam pe butoanele "+" si "-" pentru a regla durata de preparare a pastelor; 10 minute sunt suficiente. Adaugam apa si sarea consultand tabelul cu proportii din cartea cu intructiuni a aparatului. Apasam butonul "Start" pentru activarea functiei "Pasta".
2. Cand apa este fiarta, ecranul digital afiseaza numaratoarea inversa a temporizatorului. Deschidem capacul, adaugam pastele rupte in doua si incepem sa amestecam timp de un minut, apoi inchidem capacul si continuam prepararea.


3. Dupa ce s-au fiert pastele le punem intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece. Punem pastele intr-un bol incapator si le amestecam cu uleiul de cocos topit. Adaugam branza si amestecam, apoi ouale pe care le-am amestecam in prealabil cu zaharul brut si esenta de vanilie. La urma adaugam merisoarele confiate si amestecam pana la omogenizare.


4. Ungem vasul curat al multicookerului cu ulei de cocos si rasturnam in el pastele. In modul standby, apasam pe butonul "Menu", selectam functia "Manual/DIY", iar indicatorul luminos "Manual/DIY" se aprinde. Apasam pe butoanele "+" si "-" pentru a regla durata de coacere a budincii; 40 de minute in cazul nostru. Reglam apoi temperatura de coacere apasand pe butonul "TEMP", iar indicatorul luminos "TEMP" ramane aprins. Selectam temperatura de preparare la 135°C. Apasam butonul "Start" pentru activarea functiei de coacere.


5. Cand budinca este gata, o lasam sa se raceasca si apoi o rasturnam pe un platou. Optional o decoram cu zahar pudra vanilat.



Pofta buna!

Niciun comentariu: