18 martie 2019

Budinca de chia cu karob si ananas

Print



   Prietenii de la Sano Vita mi-au trimis un pachet cu multe produse sanatoase, pe care le voi folosi la prepararea unor retete delicioase! Incep cu o budinca de chia gustoasa si rapid de preparat!
   Daca nu ai folosit inca semintele de chia, afla ca gustul acestora este neutru, ceea ce le face potrivite pentru asocierea cu o multime de preparate, de la budinca, salata de icre si multe alte preparate care pot fi fel principal, aperitiv, gustare sau mic dejun. 
  Consumul de chia joaca un rol important in functionarea creierului, dezvoltarea normala a organismului si in reducerea riscului aparitiei bolilor de inima si cardiovasculare. Asta face din semintele de chia un aliment complex, plin de beneficii si extrem de usor de integrat in alimentatia zilnica.
 Comanda si tu produse de pe www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘dinbucatariamea’ si primesti 15% reducere de fiecare data!


Ingrediente:
(pentru 4-5 portii)

600 ml lapte de soia sau bautura de orez Sano Vita
100 gr seminte de chia Sano Vita
1 cutie compot de ananas sau un ananas proaspat copt bine
1 cutie mica cu compot de fructe tropicale
2-3 linguri miere (dupa gust)
1 lingura karob Sano Vita

Pentru decor:
1 lingura musli Sano Vita
1 lingura chipsuri de cocos Sano Vita

Preparare:
1. Punem laptele de soia sau bautura de orez impreuna cu semintele de chia si mierea intr-un vas incapator si amestecam aproximativ 1-2 minute pana cand observam ca laptele devine putin gelatinos. Acoperim cu un capac sau folie alimentara si punem vasul in frigider pentru circa 5-6 ore sau de seara pana dimineata.


2. Desfacem conservele de ananas si fructe tropicale, apoi punem fructele intr-o strecuratoare pentru ca sa se scurga bine sucul. Oprim cateva linguri din fructele tropicale pentru decor iar restul fructelor le punem in blender si le facem piure.


3. Scoatem budinca din frigider, adaugam karobul si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Asezam budinca in pahare alternand cu straturi de piure si decoram cu fructe tropicale, musli si chipsuri de cocos.





Pofta buna!

Niciun comentariu: