6 ianuarie 2014

Prajitura Snickers

Print


   
   N-am nici cea mai vaga idee despre cea/cel care a inventat sau a facut prima oara acesta prajitura.
Eu am vazut-o AICI si ii multumesc din suflet Laurei Sava, pentru cea mai delicioasa prajitura pe care am mancat-o pana acum! Crema fina de ciocolata se completeaza perfect cu foile pline de nuca crocanta! O combinatie mai mult decat perfecta!
 


Ingrediente:
Pentru foi:
6 albusuri
220 gr zahar
300 gr nuca macinata
3 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 plic praf de copt

Pentru crema:
6 galbenusuri
un ou intreg
2 linguri cacao
180 gr zahar
3 linguri lapte caldut
180 gr unt
2 linguri esenta de migdale
75 gr ciocolata neagra sau cu lapte

Preparare foi:
1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se intaresc. Adaugam treptat peste spuma de albusuri faina amestecata cu praful de copt, cacaua, si nuca macinata.


2. Impartim compozitia rezultata in trei si coacem foile pe rand intr-o tava cu dimensiune aproximativa 21x25 cm, tapetata cu hartie de copt, la 170 grade (foc moderat) timp de 15 minute. Lasam foile sa se raceasca si apoi le dezlipim usor de pe hartia de copt.


Preparare crema:

1. Intr-o craticioara punem galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Asezam pe bain-marie si amestecam bine circa 20 de minute.
2. Lasam pe bain-marie si adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecand usor pana se topeste. La urma adaugam untul si amestecam bine pana cand obtinem o crema fina si lucioasa. Dam crema deoparte si adaugam esenta de migdale. Lasam crema sa se racesca complet.


Asamblare prajitura:
Vom asambla prajitura in tava in care am copt foile astfel crema va ramane la locul ei intre foi.
1. Tapetam cu hartie de copt tava in care am copt foile.
2. Impartim crema in trei parti egale. Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt si apoi un rand de crema, din nou o foaie si inca un strat de crema si ultima foaie iar deasupra ultimul strat de crema. Deasupra decoram cu bucatele de nuci tocate grosier si/sau ciocolata rasa.


3. Lasam prajitura la frigider pentru 2-3 ore sau mai bine o noapte, apoi o putem portiona si servi.



Pofta buna!

12 comentarii:

FLORY spunea...

Si eu am facut-o mai demult,delicioasa e putin spus !
La multi ani,Licuta! :*

Cristina spunea...

Eu am o alta varianta de snikers, dar si aceasta cred ca e delicioasa. Am s-o incerc si eu dupa cateva saptamani de dieta. :)

Paula Gafitescu spunea...

Arata minunat!! Si eu mi-am tot propus sa o incerc dar inca n-am reusit :) Te pup!

Rocsy Ciobanu spunea...

Arata atat de bine si sunt convinsa ca este delicioasa...

Dorina spunea...

Am gustat prajitura asta la o colega si tare mult mi-a placut. Trebuie neaparat sa o fac si eu. Foarte fain prezentata!

Simona spunea...

De mult timp vreau sa incerc si eu prajitura asta.. Foarte fain arata!

Mimmi spunea...

La multi ani !
Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

TeoBucatar spunea...

Imi plac prajiturile cu nuca!

Cristina spunea...

La multi ani!!! Cred ca este tare delicioasa prajitura ta, are ciocolata si nuca - ingredientele mele preferate.

maria mihalache spunea...

pot sa ma servesc?...........mmm.............delicioasa!

Timea spunea...

Ce bunatate de prajitura!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Flory!!!

Multumesc frumos, Cristina!!! Da, cred ca sunt mai multe variante si sigur este ca am sa le incerc ;)

Multumesc frumos, Paula!!!

Multumesc frumos, Rocsy!!!

Multumesc frumos, Dorina!!!

Multumesc frumos, Simona!!!

Multumesc de invitatie, Mimmi!!!

Multumesc frumos, Teo!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Maria!!! Chiar te rog!:)

Multumesc frumos, Timea!!!

O seara minunata sa aveti!