27 februarie 2013

Briose cu dovleac si ciocolata

Print

   

    Chiar daca, contine o cantitate mare de betacaroten, potasiu, calciu, fosfor si fibre, tot nu am la "inima" dovleacul:). Asa ca incerc sa-l combin cu alte ingrediente mai aproape de sufletul meu si parca asa mai merge;)
    Combinatia este perfecta si sunt asa de pufoase de la dovleac, ca-ti vine sa nu te mai opresti din mancat!:)





Ingrediente:

(pentru 12 briose mari)
200 gr faina
100 ml lapte
250 gr dovleac (pulpa)
30 gr fulgi de ciocolata
20 gr cacao neagra
100 gr unt moale
50 gr zahar brun
2 oua mari, batute cu un praf de sare
1 plic praf de copt
esenta de vanile


25 februarie 2013

Pui Tikka Masala

Print

   

       Una dintre cele mai delicioase specialitati ale bucatarie indiene! Plina de arome, culoare si neaparat facuta dupa reteta lui Gordon Ramsay!:))



Ingrediente:

3 linguri ulei de arahide
o ceapa mare, curatata si taiata julien
2 ardei chilli verzi, fara seminte si tocati
1 bucata de ghimbir (cca 8-10cm), curatat si taiat felii
3 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
1/2 lingurita pudra de chilli rosu
1 lingurita de turmeric macinat
1-2 lingurite de garam masala
1 lingura de zahar brun
sare de mare
1-2 linguri pasta de rosii
400 gr rosii taiate marunt
600 gr piept de pui dezosat taiat cuburi
5-6 linguri iaurt gras
coriandru verde tocat marunt (optional)


18 februarie 2013

Orez parfumat cu anason si cardamom

Print

  

   O reteta inspirata din cartea inegalabilului Gordon Ramsay!
   Se spune ca orezul basmati este considerat cel mai bun orez! Boabele sunt aromate si nu se lipesc. Aici, parfumat cu anason si cardamon devine si mai placut la gust! 

O garnitura perfecta, as spune!
  



Ingrediente:
350 gr orez basmati
650 ml apa
1-2 flori de anason stelat
1/4 lingurita cardamom praf sau 2 pastai
sare de mare
piper negru proaspat macinat


17 februarie 2013

Garam masala

Print



        Condimentul "garam masala"  se foloseste in bucataria indiana, pentru a da savoare fripturilor, vanatului, chiftelelor, muraturilor si anumitor deserturi. Sunt multe variante de retete si fiecare isi poate crea propria combinatie. Eu m-am oprit la 5 condimente, ele fiind cele mai des intalnite in acest amestec.



Ingrediente:

1 lingura seminte de chimion
1 lingura seminte de coriandru
2 lingurite piper negru
1 baton de scortisoara sfarmat
1 lingura de nucsoara maruntita sau praf

10 februarie 2013

Tort de ciocolata cu crema de iaurt

Print



     O combinatie perfecta intre blatul cu gust de ciocolata si crema racoritoare cu iaurt, mascarpone si fructe de padure!Yummy!
   


Ingrediente:
Pentru blat:
 4 oua
100 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao
100 gr unt
100 gr zahar
140 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
un praf de sare

4 februarie 2013

Tarta cu smochine si migdale

Print

     

     O combinatie de fructe, invelite cu o cuvertura de pandispan aromat cu migdale, ca iti lasa gura apa!:)



Ingrediente:
Pentru blat:

200 gr faina
50 gr zahar extrafin
150 gr unt rece
1 galbenus mare
1-2 linguri cu apa rece
un praf de sare