31 martie 2019

Tarta cu sunca, praz si gorgonzola

Print

  
   
  Ati incercat produsele noi de la Sissi Romania? Un continut mai mic de grasimi permite o flexibilitate mai mare pentru includerea produselor Sissi in diete speciale – fie ca vorbim de diete pentru slabire, de diete pentru cresterea energiei sau de diete pentru îmbunatatirea aspectului pielii si a tenului, aducand în acelasi timp organismului o proportie mai mare de proteine. Proteinele sunt deosebit de importante, în special in etapa de dezvoltare si crestere a copiilor, in recuperarea dupa efortul fizic, dar si pentru controlul apetitului.
  Acum, sunca Sissi, intr-o delicioasa tarta aperitiv care poate fi servita la cina, mic dejun sau ca si gustare!


Ingrediente:
(pentru 6-8 portii)
400 gr aluat de foietaj 
120 gr sunca Sissi preferata (porc, pui, curcan)
500 gr praz
2 oua
100 gr branza gorgonzola
200 ml smantana de gatit
2 linguri ulei de masline
sare
 piper 


Preparare:
1. Curatam firele de praz, indepartand o treime din frunze, le spalam bine si apoi le scurgem de apa. Le taiem in rondele de aproximativ 1 cm grosime. Le punem pe foc intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Punem apoi 100 ml de apa si lasam totul la foc mic aproximativ 10 minute, pana cand se evapora toata apa, amestecand din cand in cand. Cand este aprope gata condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam deoparte prazul calit sa se raceasca complet.


2. Incalzim cuptorul si il lasam la foc moderat. Intindem aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de aproximativ 25 cm si il intepam cu furculita. Batem ouale intr-un castron, apoi le amestecam cu smantana. Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.
3. Repartizam prazul pe toata suprafata aluatului. Asezam feliile de sunca deasupra apoi turnam compozitia cu oua si smantana.Taiem branza gorgonzola cuburi si o aranjam peste sunca. Punem tarta la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, pana cand se rumeneste frumos deasupra.


4. Servim tarta calda sau rece.



Pofta buna!

Niciun comentariu: