3 decembrie 2015

Prajitura Semiluna cu nuca

Print


    
   Grozav de bune aceste prajiturele! Pandispan pufos invelit cu un strat generos de nuca crocanta! Usor de preparat, sunt perfecte pentru sarbatorile ce vin!


Ingrediente:
5 oua
150 gr zahar
50 gr ulei
150 gr faina de tip 000
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura esenta de vanilie
1 lingurita esenta de lamaie
100 gr nuca macinata
un praf de sare

zahar pudra vanilat pentru pudrat deasupra

Preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu uleiul, esenta de vanilie si esenta de lamaie.
3. Albusurile le mixam la inceput cu sarea si apoi treptat cu zaharul, timp de 10-15 minute pana obtinem o spuma tare care nu curge din bol. Adaugam treptat compozitia cu galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu lingura de jos in sus.
4. Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de aproximativ 22x30 cm, tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra nuca macinata si coacem in cuptorul preincalzit la foc moderat circa 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata este coapta prajitura.


5. Lasam prajitura sa se raceasca complet si cu o forma rotunda decupam prajiturele in forma de semiluna. Inainte de servire le pudram cu zahar pudra vanilat.






Pofta buna!

Un comentariu:

Kyra spunea...

Pufoase, usoare, perfecte!
Mersi de tratatie!
;)