6 martie 2015

Tort de ciocolata cu crema fina de branza

Print




  Titlul pare ca spune totul despre tortul acesta! Un desert divin, ideal pentru a fi servit la o ocazie speciala si cu care va veti impresiona cu siguranta musafirii!


Ingrediente:
(pt. un tort cu diametru cca 22cm)
Pentru blat:
250 gr faina de tip 000
25 gr cacao
120 gr unt nesarat, la temperatura camerei
300 gr zahar fin
2 oua mari
240 ml lapte batut sau iaurt
1 lingurita cu bicarbonat de sodiu
1 lingura otet
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare

Pentru crema:
250 gr crema de branza
250 gr mascarpone
400 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
100 gr zahar pudra cernut
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru glazura:
100 ml apa
100 gr zahar tos
15 gr cacao
50 gr ciocolata neagra
25 gr unt
1 lingurita esenta de rom

Preparare blat:
1. Mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa, deschisa la culoare. Adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare, apoi adaugam esenta de vanilie.
2. Intr-un castron amestecam faina cu sarea, cacao si praful de copt. Adaugam in compozitia de unt amestecul cu faina alternand cu iaurtul, pana terminam toate ingredientele. La urma adaugam bicarbonatul de sodiu pe care il stingem in prealabil cu o lingura de otet.


3. Aluatul rezultat il impartim in mod egal si il punem in doua forme de tort (dimensiuni cca 21-22cm) tapetate cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la foc moderat aproximativ 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Daca iese curata sunt gata. Scoatem blaturile, le punem pe un gratar metalic si le lasam sa se raceasca complet.


Preparare crema:
1. Intr-un vas incapator batem smantana pana obtinem o frisca tare care nu curge.
2. In alt vas mixam crema de branza si crema mascarpone pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o crema pufoasa. La urma incorporam frisca si esenta de vanilie. 


Preparare glazura:
1. Fierbem zaharul cu apa aproximativ 10-12 minute apoi dam deoparte. Adaugam cacaua, apoi ciocolata si amestecam bine cu telul. La urma adaugam untul si esenta de rom, amestecand usor pana la omogenizare.
Asamblare tort:
1. Oprim o lingura de crema pentru decorat si restul cremei o impartim in patru parti egale. 
2. Cu un cutit bine ascutit taiem in jumatate pe orizontala fiecare blat de tort. Obtinem astfel patru blaturi.
3. Asezam primul blat de tort pe un platou si acoperim cu un strat de crema. Asezam urmatorul blat si deasupra alt strat de crema. Procedam la fel si cu celelalte blaturi. 
4. Imbracam tortul in crema, apoi decoram cu glazura racita si crema ramasa. Lasam tortul la frigider peste noapte. 



5. Taiem tortul cu un cutit bine ascutit.




Pofta buna!






11 comentarii:

Hannelore Gurbet spunea...

Ce bine arata,trebuie incercat. Iubesc torturile cu ciocolata, cu creme de branza. Delicioase :)

Simona spunea...

Cat de perfect arata...

EnjoyDessert spunea...

Arata delicios de-a dreptul! Sectiunea e perfecta. Te pup!

ama spunea...

Cu riscul ca repet comentariile de mai sus, tortul acesta e perfect! :)

Anonim spunea...

buna :)
ce crema de branza a-ti folosit?si blaturile le-ati insiropat?
daca am o tava cu diametrul de 26 cm dublez cantitatea la blat?multumesc

Algodão Tão Doce spunea...

É Páscoa! Cristo está vivo, o túmulo está vazio, Ele ressuscitou!!! A mais bela festa dos Cristãos.
Crentes no Amor de Deus Pai que nos deu seu Filho Jesus Cristo que permanece conosco pela força do
Espírito Santos, seguimos nossa caminhada na construção de um mundo mais justo, fraterno, humano,
harmonioso e de doação.
Todos somos promotores da Paz!
Feliz, Santa e Abençoada Páscoa.
Um doce abraço, Marie.

Licuta Marin spunea...

Anonim, crema de branza o cumpar de la Kaufland sau Penny. Se gaseste la cutiuta de 200 sau 250 grame, la raionul cu branzeturi. Blatul are consistenta umeda si nu trebuie insiropat. Ai dreptate, pentru o tava cu diametrul 26 cm trebuie sa dublezi cantitatile. O zi minunata iti doresc!

Licuta Marin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
TeoBucatar spunea...

Ooo, da. ce bine arata!

Unknown spunea...

Nu foarte greu de facut si cu un gust extraordinar,l-am facut pt ziua baietelului meu, multumim frumos pt reteta

Unknown spunea...

Nu foarte greu de facut si cu un gust extraordinar,l-am facut pt ziua baietelului meu, multumim frumos pt reteta