11 ianuarie 2015

Ceafa de porc cu rozmarin si usturoi

Print



Ingrediente:
ceafa de porc feliata (cca 1,5 kg)
150-200 ml vin alb
Pentru marinada:
5 catei de usturoi zdrobiti
trei crengute de rozmarin proaspat (tocat marunt)
1 lingurita cimbru uscat
zeama de la o jumatate de lamaie
2 linguri  ulei de masline
o lingurita  boaia de ardei iute
sare


Preparare:
1. Carnea o spalam si o stergem cu servetele de hartie ca sa absoarba apa in exces.
2. Amestecam toate ingredietele pentru marinada si ungem fiecare bucata de carne cu pasta obtinuta. Punem carnea la rece si o lasam sa se fragezeasca si sa absoarba aromele minim 3-4 ore, ideal ar fi peste noapte.
3. Asezam bucatile de carne intr-o tava si adaugam peste acestea vinul alb. Acoperim tava cu un capac sau o folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la foc moderat pentru o ora si jumatate. Dupa aproximativ o ora si jumatate scoatem folia si o mai lasam la cuptor circa jumatate de ora ca sa scada sosul si sa se rumeneasca frumos deasupra. Din când în când stropim carnea cu sosul din tavă.


4. Scoatem tava din cuptor si lasam carnea sa se racoresca circa 10 minute, dupa care o putem servi alaturi de diferite garnituri.




Pofta buna!

2 comentarii:

adnia spunea...

ce frumos arata!

maria elena spunea...

Foarte buna trebuie sa fie, mie imi place combinatia de rozmarin si usturoi. E apetisant!