1 aprilie 2014

Focaccia cu masline si usturoi

Print





Ingrediente:
Pentru aluat:
500 gr faina 
250 ml apa
25 gr drojdie
50 ml ulei de masline extravirgin
sare
Pentru topping:
150 gr masline negre fara samburi
2 linguri cu ulei de masline extravirgin
5-6 catei de usturoi pisati 

Preparare:
1. Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta. 
2. Punem intr-un vas faina pe care o amestecam cu sarea. Adaugam drojdia dizolvata, restul de apa, uleiul si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Acoperim vasul cu un servet si il lasam sa creasca aproximativ o ora.



3. Impartim aluatul crescut in doua, il modelam din nou sub forma de bile si apoi il intindem cu sucitorul. Asezam aluatul in doua tavi individuale cu dimensiuni aproximative 25x22 cm, tapetate cu faina sau intr-o tava mai mare.
4. Ungem aluatul cu ulei de masline, pasta de usturoi si apoi adaugam deasupra maslinele. Lasam aluatul sa creasca in tava cca 30 de minute, apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 230 de grade aproximativ 20-25 de minute.


5. Scoatem focaccia din cuptor, o lasam sa se racoreasca, apoi o servim.




Pofta buna!

Un comentariu:

Cristina spunea...

Arata forte bine!