3 decembrie 2013

Mini checuri cu ananas si scortisoara

Print


   
    Particip cu reteta Mini checuri cu ananas si scortisoara, la concursul SunFood organizat pe blogul Retete Culinare Laura Adamache.
   Multam frumos Laura, pentru reteta minunata! Super delicioase si aromate Mini checurile cu ananas si scortisoara!


Ingrediente:
150 gr faina
3 oua mici
100 gr ananas la conserva de la SunFood
o lingura faina
120 gr iaurt natural
1/2 plic praf de copt
4 linguri ulei de floarea soarelui
60 gr zahar
1/2 lingurita rasa scortisoara
un praf de sare


Preparare:
1. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si apoi o cernem. Adaugam pe rand ouale pe care le-am batut in prealabil cu praful de sare, iaurtul, uleiul, zaharul si scortisoara. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.
 
 
2. Bucatile de ananas le taiem in cubulete mai mici de cca 1x1 cm, apoi le asezam intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine de zeama. Dupa ce s-au scurs, le tamponam cu un servetel de hartie, le pudram cu o lingura de faina si le adaugam in aluat, amestecand usor.
 
 
3. Tapetam cu unt si faina, patru forme de aproximativ 9 cm in diametru si 5 cm adancime, si le umplem trei sferturi cu aluat. Coacem mini checurile cu ananas in cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru 30-35 minute pana se rumenesc frumos deasupra. Facem testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem din cuptor.
 
 
4. Dupa ce se racoresc, le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca complet. Am glazurat checuletele cu ciocolata topita alba si neagra, iar deasupra am decorat cu ornamente de zahar.
 
 

Pofta buna!

4 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Foarte frumoase. Multa bafta!

Cristina spunea...

Sunt atat de frumusele!!!

Oana spunea...

Arata minunat ! Imi plac mult formele tale de briose :)

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Rocsy!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Oana!!! Da, tare frumusele si nu sunt asa de scumpe;)

Va pup si va doresc o seara minunata!