Aceste chifle pufoase se pot folosi pentru sandwich-uri, dar si pentru dimineata la micul dejun, unse cu unt si dulceata:) Se mentin la fel de pufoase cateva zile, acoperite cu o folie de plastic.
Ingrediente:
500 gr faina
300 ml lapte
50 gr unt
25 gr drojdie
1 lingurita miere
1 lingura rasa cu zahar
1 lingurita rasa cu sare
mac sau susan pentru ornat
2-3 linguri lapte rece pentru uns
300 ml lapte
50 gr unt
25 gr drojdie
1 lingurita miere
1 lingura rasa cu zahar
1 lingurita rasa cu sare
mac sau susan pentru ornat
2-3 linguri lapte rece pentru uns
Prepararare:
1. De data asta, din lipsa de timp, aluatul pentru chifle l-am preparat la masina de facut paine, la programul de framantare si crestere (functia: aluat de paine, pizza). Am pus ingredientele in ordinea urmatoare: laptele caldut amestecat cu zaharul, untul topit, mierea, sarea, faina si apoi drojdia sfaramitata.
2. Daca nu aveti masina procedati astfel: amestecati faina cu zaharul si sarea. Drojdia o lasati la inmuiat in 50 ml lapte cald, apoi o turnati peste compozitia cu faina. Restul de lapte si mierea le incalziti usor, apoi le turnati peste compozitia cu faina si amestecati. La urma adaugati untul topit si framantati usor. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si framantati aproximativ 10 minute, pana cand devine fin si elastic.
3. Acoperiti aluatul cu folie alimentara si lasati la crescut aproximativ o ora. Aluatul rezultat il impartim in 12 bilute de aproximativ 75 gr fiecare. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
2. Daca nu aveti masina procedati astfel: amestecati faina cu zaharul si sarea. Drojdia o lasati la inmuiat in 50 ml lapte cald, apoi o turnati peste compozitia cu faina. Restul de lapte si mierea le incalziti usor, apoi le turnati peste compozitia cu faina si amestecati. La urma adaugati untul topit si framantati usor. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si framantati aproximativ 10 minute, pana cand devine fin si elastic.
3. Acoperiti aluatul cu folie alimentara si lasati la crescut aproximativ o ora. Aluatul rezultat il impartim in 12 bilute de aproximativ 75 gr fiecare. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
4. Inainte sa le punem in cuptor, le ungem cu lapte rece si le presaram cu mac si susan. Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit aproximativ 20-30 de minute, pana cand se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!
12 comentarii:
Imi plac, imi plac!
Deci vin la tine pentru micul dejun!
Sunt delicioase,le fac si eu,fie integrale,fie albe.Pupici
Ce bine arata! Cu niste unt si gem ar fi numai bune pentru micul dejun :)
Sunt tare frumusele, fur si eu vreo doua pentru micul dejun! Te pup
Cat sunt de frumoase !!!! <3
Multumesc frumos, Rocsy!!!
Multumesc frumos, Cristina!!! Cum sa nu, te astept cu drag!:)
Multumesc frumos, Flory!!!Mmm, sunt tare gustose toate!
Multumesc frumos, Brindusa!!!Da, mie-mi spui;)
Multumesc frumos, Paula!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Va pup cu mare drag si va doresc o seara minunata!
Licuta, multumim mult pt reteta de chifle! Daca le facem manual, imi spui te rog, cand punem untul? Multumesc!
Anonim, multumesc ca mi-ai atras atentia! Untul era ultimul si din graba l-am omis;)
O seara minunata iti doresc!
Ce frumoas arata!!As putea ca inainte sa le pun la crescut in tava, sa pun sunca in ele, sa le tai in jumatate, pun o felie de sunca, pun 'capacul' la loc si sa le las sa creasca dupa aia? Ar fi ok?
Rebeca, nu am incercat dar cred ca e ok. Nu are de ce sa nu iasa bine.
O seara minunata iti doresc!
acum sant la ultima faza cu ele , cea in care trebuie sa isi mareasca volumul , pana acum totul pare ok ,. sa vedem finalul
Trimiteți un comentariu