3 martie 2013

Chiftele cu ton

Print

     

       Aceste chiftele de peste sunt ideale pentru o masa rapida si gustoasa! Un amestec delicios de ton, ceapa si verdeturi!



Ingrediente:
1 lingura ulei
2 cepe tocate marunt
2 conserve de ton in ulei (360 gr)
2-3 fire de ceapa verde
80 gr pesmet alb
2 oua mici batute usor
piper, sare
50-60 ml ulei pentru prajit
faina alba pentru tapetat
lamaie pentru servit


Preparare:
1. Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o calim 4-5 minute pana se inmoaie. Daca este nevoie adaugam 20-30 ml de apa si innabusim, acoperind tigaia cu un capac.
2. Scurgem bine uleiul din conserva si adaugam tonul intr-un castron. Adaugam ceapa calita, ceapa verde,
pesmetul, oul batut cu un praf de sare si piper, si mararul verde tocat marunt.


3. Din compozitia rezultata formam chiftele nu prea mari (4-5 cm in diametru), pe care le pudram cu faina alba pe fiecare parte.

 
4. Incingem restul de ulei intr-o cratita si prajim chiftelele pe ambele parti, pana devin aurii (circa 8 minute). Le scoatem intr-o farfurie pe care am asezat un servet de hartie, ca sa absoarba surplusul de ulei.



5. Le servim reci, stropite cu zeama de lamaie si alaturi de legume inabusite sau o salata asortata.







Pofta buna!

14 comentarii:

Simona spunea...

Tare bune cred ca sunt.. Trebuie incercate neaparat, mai ales ca se fac atat de usor...
Pupici

Oana spunea...

Interesanta combinatie! Nu am mai incercat pana acum dar la cat de bine arata, cred ca sunt foarte gustiase. Si fragede!

Unknown spunea...

Delicioasa combinatia...si cat de apetisant arata...mmmm!!!! Pupici

Top Cuisine avec Lavi spunea...

O nebunie! Cred ca au fost delicioase!

Cristina spunea...

Minunate!!! Imi plac foarte mult. Eu pun si putin cartof fiert si ras.

Ramona Alina spunea...

Imi plac, yummy!

Kyra spunea...

Delicioase, sanatoase, apetisante!
Va rog, fara numar, fara numar ....
:P

Anonim spunea...

Sunt foarte bune, am facut si eu ceva asemanator in urma cu ceva timp :P

Biochimist la cratita spunea...

Suuuper! Imi plac tare mult.

catkitchen spunea...

Eu nu pot sa-ti spun decat ca ador chiftelutele astea !!! ;)

sara & Miki spunea...

Si mie imi plac, stiu ca-s tare bune, pup!

Unknown spunea...

Buna Licuta. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

O primavara frumoasa sa ai :)

maria mihalache spunea...

Ca bune trebuie sa mai fie.

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Simona!!!Da, o reteta super usoara!

Multumesc frumos, Oana!!!Asa este!

Multumesc frumos, Paula!!!

Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Ramona!!!

Multumesc frumos, Kyra!!!

Multumesc frumos, Delicious Flavours!!!

Multumesc frumos, Alina!!!

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

Multumesc frumos pentru invitatie, Brindusa!Foarte interesant concursul!

Multumesc frumos, Maria!!!

Va pup si va doresc o seara minunata!