22 noiembrie 2012

Prajitura Linzer

Print

 



    Cea mai veche prajitura din lume si faimoasa in toata lumea!  Nici nu se poate altfel, la cat de buna este:)!
 


  
Ingrediente:
Pentru aluat:
150 gr unt (80% grasime)
200 gr zahar fin
2 oua
100 gr smantana (minim 20% grasime)
500 gr faina
o lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
esenta de vanilie

Pentru umplutura:
un borcan cu gem de zmeura (300 gr)
30 gr nuca macinata
un ou batut pentru uns deasupra

Preparare:

1. Faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu, zaharul, sarea si se adauga peste acestea restul ingredientelor: untul, ouale, smantana, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Se framanta rapid un aluat doar atat cat sa se poata modela.
2. Se imparte aluatul in doua bucati. O bucata mai mare, cam 2/3 din aluat, pe care o intindem cu sucitorul si o asezam intr-o forma rotunda de tarta cu diametrul de aproximativ 24 cm, iar cealata bucata o pastram pentru adaugat deasupra prajiturii.



3. Gemul il amestecam cu nuca macinata si il adaugam peste aluatul din tava, niveland cu o lingura.
4. Din aluatul ramas intindem o foaie si taiem cu o forma zimtata fasii de 1 cm, pe care le asezam peste gem, formand un grilaj. Ungem grilajul cu ou batut si dam prajitura la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.
 



5. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra.
 


 
 


 Pofta buna!


21 de comentarii:

sara & Miki spunea...

E un deliciu, pup!

FLORY spunea...

Grozava,arata minunat!Pupici

Cristina spunea...

Imi este tare draga prajitura aceasta, iar prezentarea ta este superba! Te pup si seara frumoasa!

GelaDumi spunea...

Iti face asa de tare cu ochiul, incat te-ai duce "glont" in bucatarie, sa te apuci de ea!

Unknown spunea...

Una dintre prajiturile mele preferate!

Postolache Violeta spunea...

O, daaaa, iubesc prajitura asta! As manca la nesfarsit!

Alina Avram spunea...

Am făcut și eu și știu cât e de bună. Arată extraordinar.

Timea spunea...

Ai perfecta dreptate! Si mie imi place foarte mult si o mananc oricand cu mare placere.

Maria spunea...

Grozav de delicioasa!

Biochimist la cratita spunea...

Foarte buna si frumoasa!

maria mihalache spunea...

O prajitura foarte gustoasa!

Unknown spunea...

Grozav de bine arata, si nici nu incape indoiala ca e buna foc! Pup cu drag!

Simona spunea...

O prajitura perfecta marca Licuta!!

catkitchen spunea...

Ohhhhh , cat de bine arata !!!! <3

Anonim spunea...

Desi imi place si mie foarte mult Linzerul, cu dulceata nu am facut niciodata, doar cu nuca sau mac :)
O saptamana minunata, te pup!

Flori spunea...

Simplu, delicios, aspectuos, ce mai! grozav desert!!:)

Diana spunea...

Arata fantastic de bine! Imi place prajitura Linzer si o fac si eu destul de des. Vara asta am avut ocazia sa o mananc la ea "acasa", la Linz. Delicioasa. Frumoasa prezentare.

Marilena spunea...

este foarte deliciosa si cu gem de caise, sau cu mix de gem de fructe de padure (zmeura, afine) si cranberries uscate

o intrebare insa legat de smintina care recomanzi sa fie min 20% grasimi; este okay sa folosesc 15%?

implant dentar pret spunea...

Foarte delicioasa aceasta prajitura mai ca iti ploua in gura doar cand te uiti la poze !!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

Multumesc frumos, Flory!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, GelaDumi!!!

Multumesc frumos, Amalia!!!

Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!

Multumesc frumos, Alina!!!

Multumesc frumos, Timea!!!

Multumesc frumos, Mare Maria!!!

Multumesc frumos, Alina Vicu!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Multumesc frumos, Paula!!!

Multumesc frumos, Simona!!!

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Multumesc frumos, Delicious Flavours!!!

Multumesc frumos, Flori!!!

Multumesc frumos, Disturbingly Delicious!!!

Este adevarat, Marilena!!!Se poate modifica dupa cum ne place!
Cred ca nu-i nici o problema cu smantana care are 15% grasime, dar cu cat este mai grasa, iese mai fraged aluatul.

Multumesc frumos, Implant dentar!!!

Va pup si va doresc un weekend minunat!!!

Oana spunea...

O prajiturica minunata, cu aceeasi prezentare de exceptie, ca de obicei :)