Un tort destul de usor de preparat, foarte placut la gust, si potrivit pentru orice ocazie!
Ingrediente pt. blat:
5 oua
200 gr zahar
150 gr unt
180 gr faina
50 gr mac
1 lingurita praf de copt
esenta de portocale sau coaja rasa de la doua portocale
un praf de sare
Pentru crema:
500 gr branza proaspata de vaci
150 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
150 gr zahar pudra
zeama si coaja de la o portocala
Pentru decor:
1-2 linguri cu mac
coaja de portocala confiata
5 oua
200 gr zahar
150 gr unt
180 gr faina
50 gr mac
1 lingurita praf de copt
esenta de portocale sau coaja rasa de la doua portocale
un praf de sare
Pentru crema:
500 gr branza proaspata de vaci
150 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
150 gr zahar pudra
zeama si coaja de la o portocala
Pentru decor:
1-2 linguri cu mac
coaja de portocala confiata
Preparare:
1. Mixam untul impreuna cu zaharul, galbenusurile si esenta de portocale. Albusurile le batem spuma impreuna cu sarea, si apoi le incorporam, amestecand incet, in compozitia cu ouale. Adaugam treptat faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si macul.
Aluatul rezultat il turnam intr-o forma de aproximativ 24 cm, unsa si tapetata cu faina, netezindu-l cu o spatula. Coacem la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoare si daca este copt, il scoatem si il lasam sa se raceasca in forma.
2. Intr-un vas punem branza de vaci scursa bine, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de la o portocala, mixand pana se omogenizeaza. Smantana pentru frisca o punem in alt vas si o batem bat, apoi o incorporam in compozitia cu branza. Daca crema nu vi se pare prea dulce, mai adaugati doua linguri cu zahar pudra si mixati bine.
3. Blatul racit il taiem in doua pe orizontala si il umplem cu jumatate din crema de branza. Cu cealalta jumatate imbracam tortul deasupra, apoi ornam cu mac si coaja de portocala confiata. Dam la rece cel putin o ora si jumatate si apoi servim.
3. Blatul racit il taiem in doua pe orizontala si il umplem cu jumatate din crema de branza. Cu cealalta jumatate imbracam tortul deasupra, apoi ornam cu mac si coaja de portocala confiata. Dam la rece cel putin o ora si jumatate si apoi servim.
Pofta buna!
P.S. Daca va place blatul insiropat, faceti un sirop din 150 ml apa si 50 gr zahar. Fierbeti pe foc cateva minute, adaugati cateva picaturi de esenta de portocala si dupa ce s-a racit, insiropati blaturile inainte de a pune crema.
31 de comentarii:
Tare bine arata! Si pozele tale sunt intotdeauna foarte clare si foarte frumoase.
superba si delicioasa! Te pup scumpa mea!
Delicioasa!!! Imi place la maxim!!! Pupici!
Super bine arata tortul ! :)
Absolut superb, Licuta, draga mea!! Eu ador macul si m-am intors din Germania cu o rezerva consistenta.
Pup cu drag si felicitari pentru pozute si prezentare! Perfecte amandoua!
Superb arata! Si cred ca-i delicios.
Eu nu-s mare fan mac, dar nu cred ca se simte foarte tare, nu?
Tare elegante sun pozele tale. Ai o mana de zana :)
Te pup!
Minunat!!! Imi place mult, cred ca il fac de Paste... Pup
Imi plac blaturile cu mac,sunt foarte bune!Pupici!
Tare bine arata, felicitari pentru realizare!
Macul imi place foarte mult,asa ca si tortul acesta.Pupici!
Ador dulciurile cu mac! superb arata ! pupici
Antonina
Superba prezentarea! Felicitari!
Doamne,ce bine arata! Atat de bun trebuie sa fie cu mac si portocala!!! Cu permisiunea ta imi scriu reteta ca prea bine arata sa nu o fac!!!
Reteta deosebita si prezentarea deasemenea. Cred ca are un gust incredibil. Fac si eu!
Arata minunat! Pozele de nota 10! Cat despre gust... a mai ramas vre-o portie??
Pupici dulci
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, Mirela!!!
Multumesc frumos, Laura!!!Merita incercat!E super delicios!
Multumesc frumos, Edith!!!Se simte putin, dar poti sa diminuezi cantitatea de mac si nu mai e nici o problema:)
Multumesc frumos, Andreea!!!
Multumesc frumos, Cristina!!!
Multumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Alexandrina!!!
Multumesc frumos, DiaMar!!!
Multumesc frumos, Antonina!!!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!
Multumesc frumos, Claudia!!!Daca il faci abia astept sa-mi spui impresiile:)
Multumesc frumos, Carmen!!!
Multumesc frumos, Simona!!!
Va pup cu mare drag!
Ce de efect este... imi place cum arata si asi manca o felie. Pup!
Imi pace si cum arata si combinatia branza - blat cu mac .
Tare apetisant .
Fantastic. "Arata deicios! Simt în pupile!" :)
Arata grozav si pot doar sa-mi inchipui cat este de buna!Pupici!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!Te servesc cu mare placere!
Multumesc frumos, Lia!!!
Multumesc frumos, Maya!!!
Multumesc frumos, Flory!!!
Pup cu drag!!!
Absolut superb, ador macul:)
Elegante, si tortul si pozele
Imi place marimea feliilor... nu e nimeni in cura de slabire prin jur? :)
La multi ani doamna!Arata superb tortul!!!!!!!!!!!!Am sa-lfac si eu:P eprea frumos si elegant
Multumesc frumos, Ramona!!!
Multumesc frumos, The Wandering Oltean!!!Pe aici nu-i nimeni:))
Multumesc frumos, Raluca!!!E super delicios!Merita incercat.
Va pup si va doresc un 8 Martie cat mai fericit!
O primavara cu soare pe cer si in suflet!
Pup si imbratisez cu mult drag!
La multi ani !!
Ce tare-mi place combinatia !!!
La multi ani !!! O primavara plina de momente frumoase !!
La Multi Ani, draga mea!! Sa ai o primavara minunata, plina de dragoste si impliniri!!
Multumesc frumos, Maria!!!
Multumesc frumos, Adela!!!
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Laura!!!
Pupici si o primavara cu multa dragoste si fericire va doresc!
Trimiteți un comentariu