9 martie 2012

Rulada de porc

Print



     O reteta apetisanta pentru o zi speciala sau pur si simplu pentru o masa copioasa in familie :)


Ingrediente:

un muschiulet de porc (aprox. 700gr)
200 gr carne tocata de porc
100 gr piept de pui taiat cubulete mici
1 ou
2 catei de usturoi pisati
1/2 legatura marar tocat marunt
o ceasca cu vin alb
o ceasca cu apa calda
sare si piper dupa gust
2-3 linguri cu ulei

Preparare:

1. Intr-un vas amestecam carnea de porc tocata, pieptul de pui taiat cubulete mici, mararul, oul, sarea, piperul si usturoiul pisat. Dupa ce le-am amestecat bine pana s-au omogenizat, lasam sa se intrepatrunda aromele.
2. Intre timp spalam muschiuletul si il tamponam cu un servet de hartie pentru a indeparta apa. Cu un cutit bine ascutit il despicam pe mijloc, apoi incet pe ambele laterale. Il batem cu ciocanul pentru snitele, cat de subtire putem dar foarte incet fara sa-l rupem.
3. Peste muschiuletul batut presaram putina sare si piper, apoi intindem compozitia cu carnea tocata.



4. Rulam muschiul, il legam strans cu o sfoara alimentara, de la un capat pana la celalalt, il presaram cu sare, il ungem cu o lingura de ulei, apoi il asezam intr-o tava pe care am uns-o in prealabil cu ulei. Turnam in tava cescuta cu vin si cea cu apa calda, apoi dam la cuptor pentru aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit. Din 15 in 15 minute scoatem tava si ungem muschiul umplut cu sosul din tava. Daca sosul scade de tot pana sa fie gata muschiul, mai turnam cate un pic de vin.




5. Cand este gata il lasam sa se racoreasca, apoi scoatem incet sfoara cu care l-am legat. Dupa ce s-a racit complet il putem servi alaturi de diferite garnituri de legume, orez, sau simplu ca aperitiv.




POFTA BUNA!

29 de comentarii:

Cristina spunea...

Foarte apetisanta rulada ta... Cu siguranta o voi incerca. Week-end placut!

FLORY spunea...

Ce-mi place,trebuie s-o incercsi eu ,arata foarte bine!Pupici!

Sisters'Kitchen spunea...

Arata grozav!

TeoBucatar spunea...

O fripturica pe cinste!Daca am si o salata imi e suficient!Pupici!

The Wandering Oltean spunea...

O sa cam repet ce au zis celelate comentarii.. dar adevarul este ca arata bine.

Emily spunea...

superba rulada! Musai trebuie incercata! Pupicei

Ramona Alina spunea...

Si nouã ne plac fripturile, cum ai pregãtit, mai ales când avem musafiri:)

sara & Miki spunea...

Ruladele sunt si preferatele mele. Putem veni la masa ca vad ca-i suficienta si pentru musafiri. Pup si week-end placut!

Timea spunea...

Ce bunatate de rulada! Si ce bine arata! pup

Ioana V. spunea...

arata minunat!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Flory!!!

Multumesc frumos, Sisters'Kitchen!!!

Multumesc frumos, Teo!!!Si eu o asociez tot cu o salata si imi e de ajuns:)

Multumesc frumos, The Wandering Oltean!!!

Multumesc frumos, Emily!!!

Multumesc frumos, Ramona!!!

Multumesc frumos, Sara&Miki!!!Desigur, cu mare placere!:)

Multumesc frumos, Timea!!!

Multumesc frumos, Alinutzika!!!

Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa!

catkitchen spunea...

As papa rulada de porcusor la orice ora !!! ;) ... tare bine arata !!!!!!

Postolache Violeta spunea...

Apetisanta rau !!! Feliutele sunt pentru mine, nu-i asa ? :d

Gusulita spunea...

Minunat arata, am sa-l fac dupa ce trece postul...:-)

maria mihalache spunea...

Aspectoasa si gustoasa!
Duminica placuta!

Adina spunea...

Foarte interesanta si apetisanta!

Paradis spunea...

Foarte frumoasa rulada.Nu prea maninc carne de porc,dar rulada aceasta vreau sa o pregatesc de Paste.O duminica frumoasa!

Simona spunea...

Arata... delicios!!!! Am salvat reteta! Pupici

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Cat de bine arata! Cred ca a fost delicios!

gaby_d spunea...

Arata de milioane!
O saptamana frumoasa, Licuta!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Multumesc frumos, Caietul cu retete!!!Desigur:))

Multumesc frumos, Dana!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Multumesc frumos, Mitinita!!!

Multumesc frumos, Paradis!!!

Multumesc frumos, Simona!!!

Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!

Multumesc frumos, Gaby!!!

Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa!

miremirc spunea...

Arata mult prea bine ca sa nu incerc reteta ! :)

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Mirela!!!Pup!

Anonim spunea...

O minunatie de rulada! tare imi place porcul asta! pup


Antonina (nu ma pot loga damn it)

Unknown spunea...

Arata tare bine. trebuie incercat.

Fab Chef spunea...

Ce bine arata. Si trebuie sa fie buna buna! N-am facut pana acum nici o rulada. Poate-mi fac curaj.

Anonim spunea...

Chiar bun. Cea ce am vazut pe pagina tau despre Blogger: Din bucătăria mea - Trimiteti un comentariu m-a impresionat. Te felicit pentru realizarea licutamarin.blogspot.com, care e un site care trebuie citita.

madalina spunea...

poate fi folosita si pulpa de porc,sau jambonul in locul muschiuletului? ms

Licuta Marin spunea...

Madalina, se poate folosi dar cred ca ar trebui tinuta mai mult la cuptor. Pulpa sau jambonul sunt mult mai tari decat muschiuletul.
O zi minunata iti doresc, si daca o faci astept impresii!