15 martie 2012

Baclava

Print



     Pentru prepararea unei baclavale reusite nu este nevoie de multa indemanare:) Se prepara usor si rapid. In retetele turcesti se folosesc ca si condimente: nucsoara, scortisoara si cuisoarele. Eu am preparat-o dupa gustul meu, folosind esenta de vanile. Daca agreati mai mult primele condimente, puteti inlocui esenta de vanilie si va iesi o baclava mult mai aromata.



Ingrediente:

400 gr foi placinta
400 gr nuca macinata
200 gr unt topit
500 ml apa
300 gr zahar
250 ml miere
1-2 linguri zeama de lamaie
esenta de vanilie
 
Preparare:

1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu unt topit folosind o pensula, asezam un stat de nuci macinate, punem alta foaie deasupra, ungem cu unt si presaram nuca si tot asa, repetam operatia, pana terminam foile si nucile. Deasupra punem o foaie fara nuca si o ungem peste tot cu unt.
2. Taiem baclavaua in romburi si o coacem in cuptorul preincalzit la foc moderat pentru aproximativ 30-35 de minute.
3. Intre timp preparam siropul astfel: punem intr-o cratita la foc mic zaharul cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si dupa aceasta inca 5-6 minute. Adaugam zeama de lamaie si mierea, punem din nou pe foc pentru inca 5 minute. Dam deoparte si turnam esenta de vanilie.
4. Cand baclavaua este coapta, se scoate si se toarna peste ea siropul. Se da din nou la cuptor timp de aproximativ 25 minute, la foc mic, pana se inmoaie bine baclavaua. Se lasa sa se raceasca completm dupa care o putem servi.



Pofta buna!


22 de comentarii:

Alina Codrean spunea...

Arata perfect...perfect de delicioasa!

TeoBucatar spunea...

Nu ma ispitiii!Este preferata mea!

Fancy Cake spunea...

Excelenta baclava! Ti-a iesit minunat!

Unknown spunea...

dintre toate dulciurile din lume la baclava nu as renunta! imi place la nebunie sa o servesc alaturi de un pahar cu lapte!

Timea spunea...

Arata perfect! poze superbe! Ar trebui sa incerc sa fac si eu :). te pup

Nely spunea...

Vai, ce pofta mi-ai facut!!!!!!! Arata minunat! Pupici!

Gusulita spunea...

ce bunatateeeee!!!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Este preferata sotului meu.Pupici!

Antonina spunea...

Nenicule sunt topita dupa baclava!!! ma faci sa-mi picure in gura de bine! uffff...

Cristina spunea...

Delicioasa! Ador baclavaua si in general dulciurile turcesti/arabesti.

FLORY spunea...

Super delicioasa si arata exceptional!Pupici!

Lilly spunea...

Ce bogata-i baclavaua ta.A mea iese mereu imprastiata!

Cristina spunea...

De cand am vazut-o azi dimineata, mi-a ramas gandul la ea... Arata perfect!!!

Simona spunea...

Am dat direct print!!! De cand sunt cu gandul la o baclava... Pupici

sara & Miki spunea...

Minunata prezentarea. Vad ca tu macini nucile la robot, eu le pisez in piulita, ca imi place sa le sint si bucatele. Ambele variante sunt tare bune. Pup!

Ramona Alina spunea...

Mmm...o nebunie, yumm!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Alina!!!

Multumesc frumos, Teo!!!

Multumesc frumos, Fancy Cake!!!

Multumesc frumos, Andreea-Elena!!!

Multumesc frumos, Timea!!!

Multumesc frumos, Nely!!!

Multumesc frumos, Dana!!!

Multumesc frumos, DiaMar!!!

Multumesc frumos, Antonina!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Flory!!!

Multumesc frumos, Lilly!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Simona!!!

Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

Multumesc frumos, Ramona!!!

Va pup si va doresc un weekend cat mai insorit!

catkitchen spunea...

Sper sa ma hotarasc si eu sa fac intr-o zi !! Arata tare bine !!!
Week-end placut iti doresc !!

Bonjour spunea...

Numai si numai bunatati. Multumim ca le impartasiti ce noi.

Alexandrina spunea...

Ce frumos ti-a iesit! Arata delicios!

gaby_d spunea...

Ce frumoasa, si eu am facut ieri.
Ai facut niste poze, ca de obicei, impecabile!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Multumesc frumos, Dan si Ionela!!!

Multumesc frumos, Alexandrina!!!

Multumesc frumos, Gaby!!!

Va pup si va imbratisez cu drag!!!