Pufoase si apetisante, aceste gogosi delicioase sunt desertul ideal pentru copii, parinti si bunici!
Ingrediente:
500 gr faina
200 ml lapte
25 gr unt gras
25 ml ulei
25 gr drojdie
1 ou
3 linguri cu zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare
zahar pudra vanilat (pt. pudrat)
500 gr faina
200 ml lapte
25 gr unt gras
25 ml ulei
25 gr drojdie
1 ou
3 linguri cu zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare
zahar pudra vanilat (pt. pudrat)
1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie.
2. Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu drojdia inmuiata in lapte, oul, untul topit, praful de sare, coaja rasa de lamaie si laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5-10 minute pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.
3. Din aluatul crescut intindem o foaie de 5-6 mm grosime. Taiem gogosile cu un pahar mare (diametru 7-8cm) si le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit.
4. Dupa ce s-au racorit, le pudram cu zahar si le servim.
Pofta buna!
P.S. Gogosile prajite se pot umple cu gem, crema de ciocolata sau vanilie, folosind o seringa de patiserie. Eu am umplut cateva cu crema de ciocolata.
54 de comentarii:
Chiar ieri am vrut sa fac,dar m-a lovit o lene din aceea de zile mari,asa ca am renuntat.Acum "fur"una de la tine.Te pup!
cu sectiunea m-ai dus direct in cele mai frumoase si mai dulci vise ale copilariei! Sunt superbe!
Te pup
Doar le-am terminat dar le-as incerca si pe pufoasele tale!
perfecte!:)
bune, bune, la noi bunica e experta, mama face minciunele :) ... eu doar le mananc :)) pacat ca esti si sunt si ele departe!
le adorrrr!:)a tale sunt de revista:)
Ce dor imi e de gogosi, cred ca e timpul sa ma apuc sa fac si eu :) Ale tale arata fantastic de bine!
Sunt minunate! Mie nu imi ies niciodata asa de pufoase (-:
Astea da gogosi pufoase! Una este a mea!! Pupici
Cat de bine arata , mi-ai facut o pofta ....
Ce bunatati apetisante ai aici!
Antonina
Stiam eu ca nu trebuie sa intru la tine. Doamne ce pofta mi-ai facut. Mi-nu-na-te.
Superbe! Vreau si eu!!! Imi plac si umplute!! Pupic!
Cat de bine arata , sunt exact pe placul meu , pline pe dinauntru !!! ;)
Ai si pentru mine una?Multumesc!Pup!
Cu mare placere te servesc, DiaMar!!!Pup si multumesc frumos!
Multumesc frumos, Emily!!!
Multumesc frumos, Teo!!!
Multumesc frumos, Alison!!!
Multumesc frumos, Andreea-Elena!!!
Multumesc frumos, Just me!!!
Multumesc frumos, Mihaela!!!
Multumesc frumos, Fancy Cake!!!Toata treaba este sa fii atenta la timpul pentru crescut si atunci sigur ies pufoase si fara gaura in mijloc:)
Multumesc frumos, Simona!!!
Multumesc frumos, Dorina!!!
Multumesc frumos, Antonina!!!
Multumesc frumos, Lilly!!!
Multumesc frumos, Adela!!!Si eu le prefer pe cele umplute dar nici pe cele simple nu le refuz:))
Multumesc frumos, Catkitchen!!!
Multumesc frumos, Milica!!!
Va pup cu drag!!!
Astea da pufosenii!!!! Arata perfect!
Multumesc frumos, Cristina!!!Pup si o seara minunata iti doresc!
Super gogosi :)
Sa ai o primavara frumoasa! Pup cu drag.
Multumesc frumos, Mirela!!!Pup!
Multumesc frumos, Cristina!!!Asemenea si tie!Pup cu mare drag!
Perfecte!!!Un Martie minunat iti doresc!!!
Sa ai o primavara frumoasa si tot ce iti doresti!Pupici!
Multumesc frumos, Aziz!!!Asemenea si tie!Pup!
Multumesc frumos, Teo!!!Pup cu mare drag!
Le-am facut si eu! Tare bune sunt! Doar ca nu mi-au iesit chiar asa pufoase si majoritatea sunt goale inauntru. Dar nu-i bai, s-au mancat asa!
Alexandra
Ma bucur Alexandra ca ti-au placut!!!Trebuie lasate la crescut cat mai mult inainte sa le pui la prajit. Daca nu sunt crescute destul, in momentul in care le punem in uleiul incins, cresc si se formeaza golul la mijloc.
Si eu am patit asa la ultimele pe care le-am facut. Nu am mai avut rabdare sa le las sa cresca, inainte sa le pun la prajit si au facut gaura la mijloc. Dar nu au avut timp sa se raceasca prea bine ca erau si mancate:)
Pup si noapte buna iti doresc!
Si eu care credeam ca adevaratele gogosi sunt cele cu gol. De fapt asa vorbeste lumea prin targ.....Acum nu mai cred !
Nu exista reteta facuta de tine care sa nu ma impresioneze.
daca nu e secret, imi poti spune ce aparat foto ai ?
multumesc,
Miha
Multumesc pentru cuvintele frumoase, Miha Sun!!!Am un Canon EOS 550D.
Multumesc mult pentru reteta. Am urmat-o intocmai si au iesit pufoase! E prima data cand fac gogosi si nu ma asteptam sa iasa. O zi buna! :)
Cu mare placere, Elena!!Ma bucur ca ai incercat reteta!Adevarat, daca se respecta reteta, este imposibil sa nu iasa la fel ca acestea:)Pup si numai bine!
Multumesc mult pentru reteta. Au iesit exact ca ale tale si o sa-ti cer acum permisiunea de a posta reteta pe blogul meu. Multumesc!
Cu mare placere, Constantin!
Multumesc ca ai incercat reteta si ma bucur ca ti-au placut!
O seara minunata iti doresc!
Buna Licuta ! Am incercat reteta de gogosi, si au iesit SUPER!!!!!!!!!!!! PUFOASE si GUSTOASE!!!!!! Multumesc , nota 10.
Au iesit super!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma bucur tare mult, Cristina!!!
Multumesc ca ai incercat reteta si ca ti-au placut!
Pupici!
M-ai facut o poftaaaaa :)))) !!!tare bine arata...cred ca o sa fac si eu astazi...
Multumesc frumos, Onutza!!!Daca faci, astept impresii:)
Te pup!
Buna ziua.Caut demult o reteta perfecta de gogosi.Desi le-am mai facut in trecut de mai multe ori,dupa reteta propie,reteta d-voastra e cea mai buna.Gogosile ies foarte pufoase si gustoase.
D-zeu sa va tina harul si priceperea.Felicitari pt blog.La cat mai multe retete.
Ma bucur Anamaria, ca ai incercat reteta! Daca este respectata intocmai reteta, este imposibil sa nu iasa la fel de crescute si pufoase!
Multumesc frumos pentru urari!
Te pup si iti doresc o seara minunata!
La mine in familie exista traditia de a face gogosi in noaptea de anul nou .Se face aluatul in anul vechi si se lasa la crescut pina in anul nou cind se prãjesc si se servesc tuturor pentru a aduce prosperitate in casã . In fiecare an incerc cite o reteta noua. Sunt de 8 ani in portugalia si in fiecare an continui traditia familei . Vreau sa va spun ca niciodata nu am facut gogosi asa de pufoase ca anul acesta cind am folosit reteta dumneavoastra . Va multumesc si va doresc tot binele din lume ca sa mai postati si alte retete. LA MULTI ANI CU FERICIRE SI MULTA SANATATE.Adela
Adela, ma bucura mult ce mi-ai scris si multumesc frumos pentru urari!!!
Te pup si iti doresc sa ai un an plin numai de bucurii!
Buna, am o intrebare!
Pot pune in compozitie frisca lichida pentru a inlocui laptele sau o parte din lapte? Credeti ca ar iesi mai bun sau... nu?
Multumesc!
Adriana, nu am incercat niciodata cu frisca, dar cred ca nu are de ce sa iasa rau.
Ca sa vezi diferenta, ar trebui sa incerci mai intai reteta cu lapte si dupa aceea cu frisca.
O seara minunata iti doresc si astept impresii dupa ce le faci!
Le-am incercat azi si eu! sunt perfecte, pufoasae si delicioase! Multumim pentru reteta! :-*
Toate felicitarile de mai sus si din partea mea... acum fug ca trebuie sa le prajesc... :)
am incercat azi reteta ta de gogosi si mi-au iesit foarte bune, gustoase si frumoase. Multumesc de reteta :*
foarte bune gogosile.au iesit super,inca 2 prietene mi-au cerut reteta.acum sunt la dospit din nou.azi am facut in graba si am uitat sa pun ulei.sper sa imi iasa.multumesc frumos
Multumesc frumos, Anonim!!!
Multumesc frumos, Cristian!!!
Multumesc frumos, Corina!!!
Multumesc frumos, Flory!!!
O seara minunata va doresc!
Baietelul meu de 4 ani e lesinat dupa aceste gogosi. ce-i drept , are si de ce. diseara le execut pt a 4 oara. de fiecare data mi-au iesit assolut delicioase. multumesc pt aceasta reteta ff buna!!
Foarte bune gogosile un desert simplu si bun
Am facut si eu si mi-a iesit la fel de pufoase si de gustoase dupa reteta asta. Sa avem pofta!!!!!-))))
Doar ce le-am făcut....sunt extraordinare!!! Multumim de reteta!
Trimiteți un comentariu