3 iulie 2011

Prajitura pufoasa cu visine

Print


 
   Initial am vrut sa fac doua rulade dar dupa ce am facut blaturile mi s-au parut prea groase si am zis sa le asez mai bine unul peste celalalt. Asa este mai eleganta prajiturica, dar de pufoasa ce a iesit nici nu am putut sa tai  perfect patratelele. Am lasat-o la frigider o noapte cu gandul ca se mai intareste dar a devenit si mai pufoasa.

 
Ingrediente:

Pentru blaturi:
6 oua
180 gr zahar
180 gr faina
un praf de sare
vanilie

Pentru umplutura:
250 gr frisca lichida (grasime 30%)
400 gr visine
4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat

Pentru decor:
fulgi de cocos
Preparare:

1. Punem visinele cu 3 linguri de zahar pudra intr-o cratita si le fierbem la foc mare cateva minute. Le punem sa se scurga intr-o strecuratoare.
2. Pentru blat mixam ouale cu zaharul 15-20 minute, pana ce isi tripleaza volumul, apoi adaugam incet faina amestecata cu sarea si amestecam cu lingura de sus in jos pana se incorporeza bine. De obicei, ca sa nu se faca gogoloase pun cate o lingura de faina intr-o sita si o cern in aluat amestecand usor. La urma adaugam vanilia.


3. Luam o tava dreptunghiulara (35cmX26cm), o tapetam cu hartie de copt si punem jumatate din aluat. Nivelam aluatul cu lingura si il dam la cuptor la foc mic timp de 15-20 minute. Cand este gata, lasam sa se raceasca si mutam blatul copt in alta tava. Procedam la fel si cu al doilea blat.
4. Frisca o batem bat. Daca este nevoie o indulcim cu o lingura de zahar pudra si un plic de zahar vanilat.
5. Punem frisca pe primul blat, adaugam visinile racite si scurse de sirop si adaugam celalat blat deasupra. Ornam cu fulgi de cocos.
 
 
Pofta buna!

18 comentarii:

sarah spunea...

arata divin.contrastul de culori este superb.felicitari.o zi minunata iti doresc

gaby_d spunea...

Ce bine ar merge la ora asta!
Faina de tot!

MIMI spunea...

mmmmmm.foarte apetisanta pufoasa!!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Sarah!...Sa ai o saptamana excelenta!...Pupici!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos Gaby!!!...Pup!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Mimi!!!...Pupici!

Dorina spunea...

Arata foarte bine , mi-e pofta de visine.

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Dorina!...

FLORY spunea...

N-as refuza niciodata o prajitura cu visine,a ta arata delicioooos,pupici!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Flory! Cu placere te servesc!!!...Pupici!

Maya spunea...

Iar ma patrunde aroma de cocos în nari!Superba prajiturica!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Maya!!...Da, cocosul asta e groaznic...de bun.Pupici!

Una spunea...

Cantitatea de visine e dupa scoaterea samburilor sau inainte? Ma tenteaza prajiturica asta...

Din bucataria mea spunea...

Una, cantitatea de visine este fara samburi...Multumesc pentru vizita! Pupici!

Antonina Sofia Sociu spunea...

Cum am putut sa omit dulcegaria asta>? arata mi-nu-nat!!! pupici Lia si o saptamana frumoasa!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Antonina!!!...Pup dulce!!!

Una spunea...

Am facut si eu azi prajiturica asta... Are un gust tare bun... dar nu-i asa frumoasa ca a ta. Si crema (frisca) nu se tine prea bine intre foi. Poate trebuia sa ii pun ceva gelatina s-o tina mai bine. Oricum, gustul e ff bun.

Din bucataria mea spunea...

Ma bucur tare mult Una, ca ai incercat reteta!! In afara de faptul ca era foarte pufoasa si nu o puteam taia, eu nu am avut probleme cu frisca sa nu stea intre foi. Nu cred ca trebuie pus gelatina. Cred ca trebuia apasat putin cu o paleta pe blatul de deasupra sa se lipesca mai bine frisca...Pupici!!!