3 iulie 2011

Prajitura pufoasa cu visine



 
   Initial am vrut sa fac doua rulade dar dupa ce am facut blaturile mi s-au parut prea groase si am zis sa le asez mai bine unul peste celalalt. Asa este mai eleganta prajiturica, dar de pufoasa ce a iesit nici nu am putut sa tai  perfect patratelele. Am lasat-o la frigider o noapte cu gandul ca se mai intareste dar a devenit si mai pufoasa.

 
Ingrediente:

Pentru blaturi:
6 oua
180 gr zahar
180 gr faina
un praf de sare
vanilie

Pentru umplutura:
250 gr frisca lichida (grasime 30%)
400 gr visine
4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat

Pentru decor:
fulgi de cocos
Preparare:

1. Punem visinele cu 3 linguri de zahar pudra intr-o cratita si le fierbem la foc mare cateva minute. Le punem sa se scurga intr-o strecuratoare.
2. Pentru blat mixam ouale cu zaharul 15-20 minute, pana ce isi tripleaza volumul, apoi adaugam incet faina amestecata cu sarea si amestecam cu lingura de sus in jos pana se incorporeza bine. De obicei, ca sa nu se faca gogoloase pun cate o lingura de faina intr-o sita si o cern in aluat amestecand usor. La urma adaugam vanilia.


3. Luam o tava dreptunghiulara (35cmX26cm), o tapetam cu hartie de copt si punem jumatate din aluat. Nivelam aluatul cu lingura si il dam la cuptor la foc mic timp de 15-20 minute. Cand este gata, lasam sa se raceasca si mutam blatul copt in alta tava. Procedam la fel si cu al doilea blat.
4. Frisca o batem bat. Daca este nevoie o indulcim cu o lingura de zahar pudra si un plic de zahar vanilat.
5. Punem frisca pe primul blat, adaugam visinile racite si scurse de sirop si adaugam celalat blat deasupra. Ornam cu fulgi de cocos.
 
 
Pofta buna!

18 comentarii:

  1. arata divin.contrastul de culori este superb.felicitari.o zi minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine ar merge la ora asta!
    Faina de tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. mmmmmm.foarte apetisanta pufoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Sarah!...Sa ai o saptamana excelenta!...Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine , mi-e pofta de visine.

    RăspundețiȘtergere
  6. N-as refuza niciodata o prajitura cu visine,a ta arata delicioooos,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Flory! Cu placere te servesc!!!...Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Iar ma patrunde aroma de cocos în nari!Superba prajiturica!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Maya!!...Da, cocosul asta e groaznic...de bun.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cantitatea de visine e dupa scoaterea samburilor sau inainte? Ma tenteaza prajiturica asta...

    RăspundețiȘtergere
  11. Una, cantitatea de visine este fara samburi...Multumesc pentru vizita! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum am putut sa omit dulcegaria asta>? arata mi-nu-nat!!! pupici Lia si o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Antonina!!!...Pup dulce!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am facut si eu azi prajiturica asta... Are un gust tare bun... dar nu-i asa frumoasa ca a ta. Si crema (frisca) nu se tine prea bine intre foi. Poate trebuia sa ii pun ceva gelatina s-o tina mai bine. Oricum, gustul e ff bun.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma bucur tare mult Una, ca ai incercat reteta!! In afara de faptul ca era foarte pufoasa si nu o puteam taia, eu nu am avut probleme cu frisca sa nu stea intre foi. Nu cred ca trebuie pus gelatina. Cred ca trebuia apasat putin cu o paleta pe blatul de deasupra sa se lipesca mai bine frisca...Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere