Initial am vrut sa fac doua rulade dar dupa ce am facut blaturile mi s-au parut prea groase si am zis sa le asez mai bine unul peste celalalt. Asa este mai eleganta prajiturica, dar de pufoasa ce a iesit nici nu am putut sa tai perfect patratelele. Am lasat-o la frigider o noapte cu gandul ca se mai intareste dar a devenit si mai pufoasa.
Ingrediente:
Pentru blaturi:
Pentru blaturi:
6 oua
180 gr zahar
180 gr faina
un praf de sare
vanilie
Pentru umplutura:
180 gr zahar
180 gr faina
un praf de sare
vanilie
Pentru umplutura:
250 gr frisca lichida (grasime 30%)
400 gr visine
4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Pentru decor:
400 gr visine
4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Pentru decor:
fulgi de cocos
1. Punem visinele cu 3 linguri de zahar pudra intr-o cratita si le fierbem la foc mare cateva minute. Le punem sa se scurga intr-o strecuratoare.
2. Pentru blat mixam ouale cu zaharul 15-20 minute, pana ce isi tripleaza volumul, apoi adaugam incet faina amestecata cu sarea si amestecam cu lingura de sus in jos pana se incorporeza bine. De obicei, ca sa nu se faca gogoloase pun cate o lingura de faina intr-o sita si o cern in aluat amestecand usor. La urma adaugam vanilia.
3. Luam o tava dreptunghiulara (35cmX26cm), o tapetam cu hartie de copt si punem jumatate din aluat. Nivelam aluatul cu lingura si il dam la cuptor la foc mic timp de 15-20 minute. Cand este gata, lasam sa se raceasca si mutam blatul copt in alta tava. Procedam la fel si cu al doilea blat.
4. Frisca o batem bat. Daca este nevoie o indulcim cu o lingura de zahar pudra si un plic de zahar vanilat.
5. Punem frisca pe primul blat, adaugam visinile racite si scurse de sirop si adaugam celalat blat deasupra. Ornam cu fulgi de cocos.
Pofta buna!
arata divin.contrastul de culori este superb.felicitari.o zi minunata iti doresc
RăspundețiȘtergereCe bine ar merge la ora asta!
RăspundețiȘtergereFaina de tot!
mmmmmm.foarte apetisanta pufoasa!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah!...Sa ai o saptamana excelenta!...Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Gaby!!!...Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mimi!!!...Pupici!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine , mi-e pofta de visine.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Dorina!...
RăspundețiȘtergereN-as refuza niciodata o prajitura cu visine,a ta arata delicioooos,pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flory! Cu placere te servesc!!!...Pupici!
RăspundețiȘtergereIar ma patrunde aroma de cocos în nari!Superba prajiturica!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya!!...Da, cocosul asta e groaznic...de bun.Pupici!
RăspundețiȘtergereCantitatea de visine e dupa scoaterea samburilor sau inainte? Ma tenteaza prajiturica asta...
RăspundețiȘtergereUna, cantitatea de visine este fara samburi...Multumesc pentru vizita! Pupici!
RăspundețiȘtergereCum am putut sa omit dulcegaria asta>? arata mi-nu-nat!!! pupici Lia si o saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Antonina!!!...Pup dulce!!!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu azi prajiturica asta... Are un gust tare bun... dar nu-i asa frumoasa ca a ta. Si crema (frisca) nu se tine prea bine intre foi. Poate trebuia sa ii pun ceva gelatina s-o tina mai bine. Oricum, gustul e ff bun.
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult Una, ca ai incercat reteta!! In afara de faptul ca era foarte pufoasa si nu o puteam taia, eu nu am avut probleme cu frisca sa nu stea intre foi. Nu cred ca trebuie pus gelatina. Cred ca trebuia apasat putin cu o paleta pe blatul de deasupra sa se lipesca mai bine frisca...Pupici!!!
RăspundețiȘtergere