O reteta cu specific asiatic, pe care nu as putea sa zic ca am luat-o de undeva anume. Doar ca m-am inspirat din mai multe retete si am relatat-o asa cum am pregatit-o eu.
Ingrediente:
500 gr piept pui
un morcov
o ceapa
3 catei de usturoi
un ardei gras rosu
60-70 gr ghimbir
1 si 1/2 lingura sos de chili
1 si 1/2 lingura sos de soia
2 linguri ulei masline
busuioc verde
sare
500 gr piept pui
un morcov
o ceapa
3 catei de usturoi
un ardei gras rosu
60-70 gr ghimbir
1 si 1/2 lingura sos de chili
1 si 1/2 lingura sos de soia
2 linguri ulei masline
busuioc verde
sare
Preparare:
1. Incingem uleiul de masline in Wok si punem la calit ceapa taita feliute subtiri timp de 3-5 minute dupa care punem usturoiul si mai calim 1 minut. Adaugam ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri si calim 2-3 minute.
2. Adaugam morcovul taiat rondele subtiri si mai calim 3 minute. Taiem ardeiul gras in bucati mai mari si adaugam la calit impreuna cu celelalte ingrediente, timp de 3-4 minute.
3. Spalam si taiem suvite pieptul de pui si adaugam peste legume. Lasam sa se faca la foc mic 5-10 minute, adaugam sosul de soia, sarea si mai lasam 3-4 minute. La urma adaugam sosul chili, dupa care oprim focul si adaugam busuiocul tocat marunt. Lasam 2-3 minute acoperit sa se intrepatrunda aromele.
Pofta buna!
Arata excelent!Eu as sari peste ghimbir,ca nu ma pot împrieteni cu el nicicum...în rest,delicios!
RăspundețiȘtergerePupici!
cred ca-i foarte gustoasa mancarea asta.nu m-am gandit niciodata sa fac o mancare in care aromele predominante sa fie de ghimbir si busuioc.sa nu te super pe mine dar mai degraba mi se pare thailandeza reteta doar ca e galaga nu ghimbir,foarte,foarte asemanatoare ca si gust si miros.pupic si o seara faina
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya!!!...Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!
RăspundețiȘtergereSe pare ca in ultima vreme suntem cam pe acelasi gand. Si eu am facut astazi ceva asemanator, dar cu porc :).
Seara frumoasa!
Sarah, nu sunt foarte priceputa in mancare chinezeasca dar retetele din care m-am inspirat se pretau a fi chinezesti. Cele doua ingrediente (busuiocul si ghimbirul) erau trecute in reteta si nu m-am gandit sa le schimb. Mie mi-a placut si sotul chiar a fost incantat. Asta e important. Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ancuta!!! Gand in gand cu bucurie!...Pup!
RăspundețiȘtergereLicuta sunt innebunita dupa aroma de ghimbir.. ii da o savoare deosebita puiului fad.. cat despre combinatia busuioc - ghimbir.. numai de bine! arata minunat!! .. .ca de obicei! pup
RăspundețiȘtergereMultumesc lui Sarah ca mi-a atras atentia, spunandu-mi ca reteta este mai mult thailandeza decat chinezeasca. Ai dreptate Sarah, m-am documentat mai bine si pentru aceasta am schimbat "chinezesc" in "asiatic", sa nu creez conflicte...Multumesc inca o data si PUPICI!
RăspundețiȘtergereMultumesc Antonina!!!Esti o draguta, ca de obicei!!!...Pup!
RăspundețiȘtergereMinunat buchetul acesta de arome si o reteta exceptionala. Cred ca o trec pe lista pentru vizita socrilor (care e cat de curand) :D. Ce zici au sa fie incantati?
RăspundețiȘtergereN-ai cum sa rezisti la asa ceva,arata minunat ,ca de altfel tot ceea ce faci.Multumesc din suflet ca te-ai alaturat provocarii.Pupici si-o zi superba!
RăspundețiȘtergereCe nebunie de arome si culori la tine in farfurie ! arata grozav, o reteta exact pe gustul meu !
RăspundețiȘtergereO zi cat mai frumoasa iti doresc !
Multumesc Ralu!!!...
RăspundețiȘtergereMultumesc Flory!!!...
Multumesc Caietul cu retete!!!...
Pupupici!!!...si o zi minunata, sa aveti!!!
Licuta,
RăspundețiȘtergereAs veni si eu la o portie.
Cand mai faci ? :))
Malis,balis,palis.....
RăspundețiȘtergereVai ce ma incurca cuvintele astea de "verificare ".
Ca mi-s ochelarista maica.
Nu stiu daca s-a marcat primul comentariu asa ca mai scriu o data .
Cand mai faci o portie sa ma strigi si pe mine .:))
Multumesc Lia!!!S-a marcat primul dar l-am postat si pe al doilea,ca prea e haios si imi place tare. Si mie mi s-a intamplat sa trimit acelasi mesaj de doua ori...Pupici!!!
RăspundețiȘtergereArata minunat!!!
RăspundețiȘtergereVin si eu la tine :D.
Multumesc Gaby!!! Te astept!
RăspundețiȘtergereÎmi place mult poza din profil!O doamna fina si frumoasa!Pupici si un we minunat! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Maya!! Esti o draguta!...Te pup dulce!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, mi-ar place sigur o portie :) Singurul lucru pe care l-as schimba este ghimbirul, care imi place, dar in cantitati mici, as pune putin dat pe razatoare. YUM :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela!!! Cat despre ghimbir...nu place la toata lumea, depinde de gustul fiecaruia...Pupici!!!
RăspundețiȘtergerece bune este puiul cu ghimbir.
RăspundețiȘtergeresi eu am facut recent pui cu ghimbir , miere si lamiie....o superbitate....
am luat blogul la mine in favorite, multumesc frumos
Multumesc Alice!!! Ma bucur tare mult ca iti place. Te pup dulce!!!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerc si eu reteta aceasta ca imi place sa gatesc cu ghimbir.
RăspundețiȘtergereO zi buna !
Multumesc Mimmi!!! Daca iti place ghimbirul merita sa incerci reteta...E super!!!
RăspundețiȘtergerearata nemaipomenit de bine si DA imi place atat busuiocil cat si ghimbirul deci in concluzie trebuie sa incerc si eu intr-o zi reteta asta!
RăspundețiȘtergere