Stiati ca...
Ciupercile contin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună functionare.
Ciupercile contin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună functionare.
Ciupercile sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul de digestie necesitând un consum mult mai mic de energie din partea organismului.
De aceea am ales aceasta reteta apetisanta si destul de usor de facut.
Ingrediente:
Pentru blat:
300 gr faina
125 gr unt sau margarina
un praf de sare
3-4 linguri apa rece
Pentru compozitie:
Pentru blat:
300 gr faina
125 gr unt sau margarina
un praf de sare
3-4 linguri apa rece
Pentru compozitie:
500 gr ciuperci proaspete
200 gr smantana
200 gr casvaval ras
4 oua
1-2 linguri ulei de masline
un ardei gras rosu
cateva fire de ceapa verde
sare, piper
200 gr smantana
200 gr casvaval ras
4 oua
1-2 linguri ulei de masline
un ardei gras rosu
cateva fire de ceapa verde
sare, piper
1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca este prea faramicios mai punem 1-2 linguri de apa rece. Il punem la rece 30-60 minute. Eu il pregatesc intotdeauna cu o seara inainte de a face tarta.
2. Asezam aluatul intr-o tava de tarta, acoperim cu hartie pergament si punem boabe de fasole ca sa cresca uniform. Dam la cuptor la foc potrivit circa 15 minute.
3. Intre timp punem ciupercile taiate felii intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si le calim circa 10-15 minute.
4. Smantana o batem impreuna cu ouale, sarea si piperul,dupa care adaugam cascavalul ras.
5. Scoatem aluatul din cuptor si punem peste el trei sferturi din ciuperci, turnam compozitia cu smantana, punem restul de ciuperci, asezam ardeiul taiat rondele si feliute de ceapa verde. O dam la cuptor pentru 35- 40 minute.
5. Scoatem aluatul din cuptor si punem peste el trei sferturi din ciuperci, turnam compozitia cu smantana, punem restul de ciuperci, asezam ardeiul taiat rondele si feliute de ceapa verde. O dam la cuptor pentru 35- 40 minute.
Pofta buna!
Ce buna si ce frumoasa!
RăspundețiȘtergereAdor tartele de orice fel, dulci/sarate.
Asta arata extrem de apetisant si daca-i cu ciuperci clar, imi place!
Noapte buna!
arata divin.imi place mult cum ai decorat-o si sunt sigura ca a fost foarte gustoasa.pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Gaby!...
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah!...
Pupici!
Iubesc tartele, iubesc ciupercile!
RăspundețiȘtergereEu am facut azi o tarta cu mazare :)
Weekend placut
Multumesc frumos, Ancuta!...Intr-adevar e grozava!Pup!
RăspundețiȘtergereSuperbissima !
RăspundețiȘtergereP.S.
In sfarsit pot sa pun comentarii pe Blogul tau.
Pana acum nu am putut.
Tare ma bucur.
Te pup Licuta.
Tarta+ciuperci - minunata trebuie sa fie! Aluatul arata bine copt in sectiune - bravo si la "artistic" si la "tehnic" ! :)
RăspundețiȘtergereimi place si mie :P foarte frumoase pozele tale la fel si blogul !
RăspundețiȘtergereMinunata! Ador ciupercile si tarta cu ciuperci la fel.
RăspundețiȘtergereMultumesc Lia! Ma bucur ca am rezolvat cu setarea pentru comentarii.Am mai primit mesaje, in care mi se spunea ca nu se pot trimite comentarii... Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana!
RăspundețiȘtergereMultumesc Miremic!
Multumesc Cristina!
Sunteti tare dragute! Va pup dulce!
Licuta mie sa-mi vinzi din potiunea ta cu magie ! ca prea bine arata ! maxim de bine !! de zile mari.. mi-ar fi mila s-o mananc .. dar la cat ii de buna cer si eu o felie.. mai ai? pupici
RăspundețiȘtergereHai sa-ti impartasesc un secret :P. Tocmai am pus aluatul la frigider, mai mesteresc ceva prin casa apoi ma duc sa termin tarta. M-ai convins din prima, de fapt am avut o zi chinuitoare azi la servici stand cu gandul la tarta ta de ciuperci, asa ca ajunsa acasa a trebuit musai sa ma apuc de ea ca sa scap de chin. Extraordinara reteta, te pup
RăspundețiȘtergerePS : Iti trimit link cu poza cand termin :P
Grozav arata,imi plac tartele foarte mult,iar daca are si ciuperci e minunata.Te invit cu drag la provocarea lunii Iulie!pupici!
RăspundețiȘtergereAntonina, multumesc frumos! Cat despre potiune...sunt un biet pamantean...de unde potiune? Daca ar fi sa am, as avea alte probleme mai importante de schimbat. Pup dulce!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ralu!... Abia astept sa-mi spui cum a iesit! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flory! Multumesc de invitatie! Cu mare drag!...Pup!
RăspundețiȘtergereLa fel ca gaby,si eu ador tartele.A ta arata foarte bine si apetisanta de numa.Colorata,aromata..face pofta!
RăspundețiȘtergeregrozav arata tarta ta si imi imaginez ce bunatate este !
RăspundețiȘtergereArata nemaipomenit tarta!Poza e super si probabil ca mai e buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maya! Pup dulce!
RăspundețiȘtergereMultumesc Pansy!
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo!
Va pup!
arata superb si cruda si coapta!:)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Alison!! Mii de pupici!
RăspundețiȘtergereMhhh...imi place tarta asta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Tbetty2002!!! Ma bucur tare mult ca iti place!!!...
RăspundețiȘtergerece bine arata
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Michelle!!! Pup!
RăspundețiȘtergerecautand ceva retete simple si mai...dietetice am dat de blogul tau...am rammas impresionata de ceea ce faci......felicitari!
RăspundețiȘtergeresaptamana asta sigur o voi incerca
un weekend placut!
BUNA,
RăspundețiȘtergereAcest aluat nu contine ou ?
Pare crocant si as vra sa-l incerc.
Merci, Miha
Miha, aluatul nu este cu ou si este foarte fraged. De obicei pun un galbenus de ou doar la tartele dulci. Dar, daca vrei, poti sa pui si la acesta. Nu-i schimba consistenta si fragezimea.
RăspundețiȘtergereEste o tarta tare gustoasa si o fac deseori pentru aperitiv.
Pup si o zi minunata iti doresc!
Licuta Draguta !
RăspundețiȘtergereAi avut dreptate, aluatul este fraged si extrem de gustos. Am facut aseara aceasta tarta si tot aseara s-a si terminat. Este cel mai bun aluat de pana acum si crede-ma ca am incercat multe variante.
Abea astept sa incerc reteta de tort de ciocolata.
Hugs !
Miha
Miha Sun, ma bucur ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergereDaca faci tortul, astept impresii:)
Pup cu mare drag!
Azi am facut tarta ,singura diferenta a fost ca am pus si o mina de porumb dulce din conserva,ce sa zic, reusita deplina, a fost foarteeee apreciata cu recomandarea sa fie cu repetitie...multumim pentru retete..sunte-ti o mare doamna.
RăspundețiȘtergereI do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.
RăspundețiȘtergereI don't know who you are but definitely you're going to a famous blogger if
you are not already ;) Cheers!
Also visit my web page austria