O reteta de fursecuri, care m-a incantat foarte mult. Nu am apucat sa mananc foarte multe din ele (mi-au luat-o altii inainte) dar o sa repet reteta cat de curand posibil. Un invelis crocant cu miez moale care te face sa nu te mai opresti din mancat, mai ales cand ai o cafeluta sau un ceai alaturi. Multumesc Laurei Laurentiu, pentru acesta reteta!
Ingrediente:
100 gr unt
1 galbenus
50 gr zahar pudra
esenta de vanilie
125 gr faina
25 gr fulgi de cocos
un praf de sare
1 varf cutit praf de copt
75-80 ml lapte rece
pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos
100 gr unt
1 galbenus
50 gr zahar pudra
esenta de vanilie
125 gr faina
25 gr fulgi de cocos
un praf de sare
1 varf cutit praf de copt
75-80 ml lapte rece
pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos
1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine.
2. Adaugam faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos si praful de copt.
3. Adaugam laptele rece cate putin, amestecand. Vom obtine un aluat de consistenta unei creme mai groase.
4. Punem aluatul intr-un pos cu un varf metalic mai larg, in forma de stea si formam cu acesta fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiunea fursecurilor sa fie de aproximativ 4-5 cm. Cand am terminat aluatul, ornam fiecare fursec cu putin zahar amestecat cu fulgi de cocos.
6. Punem tava cu fursecurile astfel formate la rece, de preferat la congelator timp de 6-7 minute, apoi o punem la copt la foc potrivit timp de 15 minute pana se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca bine inainte de a le aseza pe farfurie.
Pofta buna!
foarte finuti si delicati.sunt sigura ca si foarte gustosi.o seara minunata!
RăspundețiȘtergereArata minunat,ma tenteaza,felicitari si pentru fotografii,splendide!pupici!
RăspundețiȘtergereNu par greu de facut si arata foarte bine!Mi-a placut mult si prsjitura Noire...Multam pentru rata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah!...
RăspundețiȘtergereMultumesc Flory!...
Multumesc mult, Teo!...Sunt foarte usor de facut si merita incercarea.
Va pup dulce!...
Arata foarte bine, ma tenteaza si pe mine sa fac! Puup si o zi minunata!
RăspundețiȘtergereAm sã mã servesc si eu cu una....minunate!!!
RăspundețiȘtergerePerfectiunea intruchipata !! pentru o secunda mi-am imaginat ca sunt acasa la mama si savurez cacao cu lapte din cescutele alea minunate si-un piscot ! Sunt pictate Licuta. si gustoase rau! pupici
RăspundețiȘtergereDelicati!Ma tenteaza,ma tenteaza!Ma duc sa vad daca mai am cocos :)
RăspundețiȘtergerePupici :*
Multumesc Adela!...
RăspundețiȘtergereMultumesc Ramona! Serveste cu placere!...
Multumesc Antonina! Draguta ca intotdeauna!...
Multumesc frumos, Maya!
Pupici!
Fursecurile mele sînt în faza frigorifica acum,iar cuptorul se încalzeste.În cîteva minute îi bag la copt :D
RăspundețiȘtergereMaya, trebuie sa-mi spui neaparat rezultatul...si fizic si gustativ...Pup!
RăspundețiȘtergereArata ca niste trandafirasi ..superbi,,si fotografii ....fara cuvinte...pup o zi minunata
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Aziz! O seara minunata!
RăspundețiȘtergereLicuta,ne plac biscuiteii!Foarte aromati si buni!
RăspundețiȘtergereAm facut si cîteva imagini pe fuga.Pupici!
Maya, ma bucur tare mult ca iti plac!...Abia astept sa vad cateva poze. Te pup dulce!
RăspundețiȘtergereSuperba prezentarea,asa cum ne-ai obisnuit deja. Ar trebui sa faci un tutorial despre cum sa ne fotografiam retetele. Foarte frumos si setul de cafea!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Miti!...Pupici!
RăspundețiȘtergeream auzit cat sunt de minunati , trebuie sa incerc si eu reteta , ador cocosul !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Catkitchen!!!Incearca reteta cu incredere... Sunt grozavi!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta. Au fostfoarte buni.
RăspundețiȘtergere