28 iunie 2011

Fursecuri cu unt si cocos



   
   O reteta de fursecuri, care  m-a incantat foarte mult. Nu am apucat sa mananc foarte multe din ele (mi-au luat-o altii inainte) dar o sa repet reteta cat de curand posibil. Un invelis crocant cu miez moale care te face sa nu te mai opresti din mancat, mai ales cand ai o cafeluta sau un ceai alaturi. Multumesc Laurei Laurentiu, pentru acesta reteta! 

 
Ingrediente:

100 gr unt
1 galbenus
50 gr zahar pudra
esenta de vanilie
125 gr faina
25 gr fulgi de cocos
un praf de sare
1 varf cutit praf de copt
75-80 ml lapte rece
pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos
   Preparare:
1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine.
2. Adaugam faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos si praful de copt.
3. Adaugam laptele rece cate putin, amestecand. Vom obtine un aluat de consistenta unei creme mai groase.
4. Punem aluatul intr-un pos cu un varf metalic mai larg, in forma de stea si formam cu acesta fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiunea fursecurilor sa fie de aproximativ 4-5 cm. Cand am terminat aluatul, ornam fiecare fursec cu putin zahar amestecat cu fulgi de cocos.
6. Punem tava cu fursecurile astfel formate la rece, de preferat la congelator timp de 6-7 minute, apoi o punem la copt la foc potrivit timp de 15 minute pana se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca bine inainte de a le aseza pe farfurie.


Pofta buna!


20 de comentarii:

  1. foarte finuti si delicati.sunt sigura ca si foarte gustosi.o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat,ma tenteaza,felicitari si pentru fotografii,splendide!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu par greu de facut si arata foarte bine!Mi-a placut mult si prsjitura Noire...Multam pentru rata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Sarah!...

    Multumesc Flory!...

    Multumesc mult, Teo!...Sunt foarte usor de facut si merita incercarea.

    Va pup dulce!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine, ma tenteaza si pe mine sa fac! Puup si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am sã mã servesc si eu cu una....minunate!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Perfectiunea intruchipata !! pentru o secunda mi-am imaginat ca sunt acasa la mama si savurez cacao cu lapte din cescutele alea minunate si-un piscot ! Sunt pictate Licuta. si gustoase rau! pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Delicati!Ma tenteaza,ma tenteaza!Ma duc sa vad daca mai am cocos :)
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Adela!...

    Multumesc Ramona! Serveste cu placere!...

    Multumesc Antonina! Draguta ca intotdeauna!...

    Multumesc frumos, Maya!

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Fursecurile mele sînt în faza frigorifica acum,iar cuptorul se încalzeste.În cîteva minute îi bag la copt :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Maya, trebuie sa-mi spui neaparat rezultatul...si fizic si gustativ...Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata ca niste trandafirasi ..superbi,,si fotografii ....fara cuvinte...pup o zi minunata

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc frumos, Aziz! O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Licuta,ne plac biscuiteii!Foarte aromati si buni!
    Am facut si cîteva imagini pe fuga.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Maya, ma bucur tare mult ca iti plac!...Abia astept sa vad cateva poze. Te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  16. Superba prezentarea,asa cum ne-ai obisnuit deja. Ar trebui sa faci un tutorial despre cum sa ne fotografiam retetele. Foarte frumos si setul de cafea!

    RăspundețiȘtergere
  17. am auzit cat sunt de minunati , trebuie sa incerc si eu reteta , ador cocosul !!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Catkitchen!!!Incearca reteta cu incredere... Sunt grozavi!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc pentru reteta. Au fostfoarte buni.

    RăspundețiȘtergere