Vine, vine iarasi vara,
Paste sunt in toata tara,
Ceapa multa pe campii,
Haideti s-o gatim copii.
Creste rozmarinul verde,
In otet rosu se pierde.
Toti mesenii striga tare:
Punem patrunjel, usturoi, sare,
Furculite-n farfurii,
Haideti sa mancam copii!
Ceapa multa pe campii,
Haideti s-o gatim copii.
Creste rozmarinul verde,
In otet rosu se pierde.
Toti mesenii striga tare:
Punem patrunjel, usturoi, sare,
Furculite-n farfurii,
Haideti sa mancam copii!
Ingrediente:
250 gr tagliatelle
75 gr unt
1 lingurita rozmarin proaspat tocat
4 cepe mari, taiate felii subtiri
2 linguri mustar
2 lingurite otet balsamic sau suc de lamaie
2-3 linguri patrunjel tocat
1 catel de ustuiroi, pisat
100 ml vin alb
2 linguri ulei masline
sare
1. Incingem 25 gr unt si uleiul de masline intr-o tigaie, la temperatura mica. Adaugam rozmarinul si calim foarte usor timp de 2-3 minute, apoi agaugam ceapa si amestecam pentru a o acoperi bine cu untul si uleiul. Lasam sa se caleasca la temperatura mica inca 15 minute, amestecand ocazional. Cand este aproape gata adaugam patrunjelul.
2. Intre timp, frecam untul ramas cu mustarul, otetul balsamic si punem deoparte.
3. In tigaia cu ceapa adaugam usturoiul, vinul, 5 linguri de apa si lasam sa fiarba timp de 5-6 minute pana ce a scazut bine. Punem sare dupa gust.
4. Fierbem pastele intr-o cantitate mare de apa clocotita, putin sarata, asa cum indica instructiunile de pe ambalaj. Nu trebuie fierte pana se rup. Strecuram pastele si le asezam intr-un castron. Adaugam amestecul cu unt si mustar, ceapa si amestecam bine.
Serviti cu patrunjel verde si parmezan ras, daca va place.
3. In tigaia cu ceapa adaugam usturoiul, vinul, 5 linguri de apa si lasam sa fiarba timp de 5-6 minute pana ce a scazut bine. Punem sare dupa gust.
4. Fierbem pastele intr-o cantitate mare de apa clocotita, putin sarata, asa cum indica instructiunile de pe ambalaj. Nu trebuie fierte pana se rup. Strecuram pastele si le asezam intr-un castron. Adaugam amestecul cu unt si mustar, ceapa si amestecam bine.
Serviti cu patrunjel verde si parmezan ras, daca va place.
Pofta buna!
Foarte aromate, felicitãri :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Ramona!...Pupici!
RăspundețiȘtergeredelectabil.. ca de obicei ! ;) te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Antonina!...Pup si eu!
RăspundețiȘtergereDoamne!!! faci niste poze super!!!!felicitari!
RăspundețiȘtergerete pup :*
Multumesc frumos, Dana!...Pupici!
RăspundețiȘtergereCele mai bune paste,sînt cele "simple"
RăspundețiȘtergereArata fantastic si pastele,si imaginile,si tot ceea ce faci tu arata într-un mare fel!
Pupici :*
ador pastele atat pt gustul lor minunat cat si pentru ca se fac atat de usor.imi place mult reteta ta.pupici
RăspundețiȘtergereHihihi, dupa poezia din introducere a venit si copilu' din mie sa pape :)).
RăspundețiȘtergereCe simplu ;).Fain!
Multumesc mult, Maya!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah!
Multumesc Gaby!...Toti copiii din noi sunt invitati la masa!
Pupici pentru toate, fetelor!
ce idee super.
RăspundețiȘtergeremie (ca barbat ;-) ) insa imi lipseste putin carnea. cred ca o sa bag la inceput o mana de pancetta taiat in cuburi la inceput (ca de ex. la spaghetti carbonara).
Ai folosit otet balsamic alb ?
Multumesc HarryHirth! Se poate jongla cu reteta folosind ingredientele care iti plac. Eu am folosit suc de lamaie pentru ca nu aveam otet balsamic in momentul prepararii retei. De aceea am scris "otet balsamic sau suc de lamaie"...
RăspundețiȘtergere