30 iunie 2011

Tarta cu ciuperci

Print


Stiati ca...
   Ciupercile contin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună functionare. 
   Ciupercile sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul de digestie necesitând un consum mult mai mic de energie din partea organismului. 
   De aceea am ales aceasta reteta apetisanta si destul de usor de facut.

Ingrediente:

Pentru blat:
300 gr faina
125 gr unt sau margarina
un praf de sare
3-4 linguri apa rece

Pentru compozitie:
500 gr ciuperci proaspete
200 gr smantana
200 gr casvaval ras
4 oua
1-2 linguri ulei de masline
un ardei gras rosu
cateva fire de ceapa verde
sare, piper

28 iunie 2011

Fursecuri cu unt si cocos

Print


   
   O reteta de fursecuri, care  m-a incantat foarte mult. Nu am apucat sa mananc foarte multe din ele (mi-au luat-o altii inainte) dar o sa repet reteta cat de curand posibil. Un invelis crocant cu miez moale care te face sa nu te mai opresti din mancat, mai ales cand ai o cafeluta sau un ceai alaturi. Multumesc Laurei Laurentiu, pentru acesta reteta! 

 
Ingrediente:

100 gr unt
1 galbenus
50 gr zahar pudra
esenta de vanilie
125 gr faina
25 gr fulgi de cocos
un praf de sare
1 varf cutit praf de copt
75-80 ml lapte rece
pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos

26 iunie 2011

Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

Print

Vine, vine iarasi vara,
Paste sunt in toata tara,
Ceapa multa pe campii,
Haideti s-o gatim copii.
Creste rozmarinul verde,
In otet rosu se pierde.
Toti mesenii striga tare:
Punem patrunjel, usturoi, sare,
Furculite-n farfurii,
Haideti sa mancam copii!


Ingrediente:

250 gr tagliatelle
75 gr unt
1 lingurita rozmarin proaspat tocat
4 cepe mari, taiate felii subtiri
2 linguri mustar
2 lingurite otet balsamic sau suc de lamaie
2-3 linguri patrunjel tocat
1 catel de ustuiroi, pisat
100 ml vin alb
2 linguri ulei masline
sare

22 iunie 2011

Deliciu cu cirese

Print


   
    Am vrut sa profit de faptul ca mai sunt inca cirese pe piata si am preparat aceasta delicioasa prajitura, iarasi ciocolatoasa, dar ce sa-i faci daca ciocolata imi place cel mai mult si nu am putut rezista acestei retete.

Ingrediente:

Pentru blat:
150 gr zahar pudra
200 gr unt
250 gr ciocolata
4 oua
100 gr faina
un praf de sare

Pentru umplutura:
250 gr frisca
250 gr cirese fara samburi
4 linguri zahar pudra

Pentru decor:
100 gr ciocolata
50 gr unt
25 ml lapte
esenta de rom

19 iunie 2011

Tarta cu ciocolata si banane

Print



   Un minunat deliciu de ciocolata decorat cu banane caramelizate. Un blat fraged pe care puteti sa-l umpleti cu crema de vanile, de ciocolata, de branza si sa-l decorati cu orice fruct care va vine in minte sau pe care il preferati mai mult.
Ingrediente:

Pentru blatul de tarta:
300 gr faina
125 gr unt sau margarina
2 galbenusuri
1 lingura de zahar pudra
2 linguri cacao
2 lingurite praf de copt
50 ml apa rece
un praf de sare

Pentru umplutura:
4 banane mari
500 ml lapte
100 gr zahar
100 gr ciocolata neagra
50 ml lapte (pentru topit ciocolata)
50 gr unt
3 linguri faina
1 lingura amidon
1 lingura cacao
esenta rom

17 iunie 2011

Aripioare picante

Print



    Un fel rapid si fara prea multa bataie de cap.


Ingrediente:
10 aripioare
boia de ardei iute
3 catei de usturoi
cateva bobite de coriandru
50 ml ulei
100-150 ml vin alb
sare

15 iunie 2011

Clafoutis cu cirese

Print




    Dupa ce am vazut aceasta reteta facuta de Eileen si Divainbucatarie, parca mi-a venit o pofta nebuna sa gust din acesta prajitura frantuzeasca, sa vad ce este de capul ei. Este...nu pot sa va descriu ce este... o bunatate. Am amestecat putin retetele, in sensul ca am folosit pentru compozitie reteta lui Eileen dar cu fructele lui Divainbucatarie. Este usor de facut si garantez ca o sa iasa super. Este prima oara cand o fac si a iesit perfect.

Ingrediente:
55 gr unt
600 gr cirese
60 gr faina
50 gr fulgi de migdale
100 gr zahar
o lingura de amidon
3 oua mari
185 ml lapte
zahar pudra vanilat pentru ornat

12 iunie 2011

Macrou a la grec

Print



   Ce ziceti astazi de un peste la cuptor? O idee buna. Nu? Am cumparat ieri 4 macrouri, am rasfoit vechea mea carte de bucate si uitati ce a iesit.


Ingrediente:

4 macrouri
5-6 catei de usturoi
50-100 ml ulei
200 ml vin alb
200 ml suc de rosii
2-3 rosii mici
5-6 foi de dafin
cateva boabe de piper
cimbru
sare
o lamaie

11 iunie 2011

Inghetata Cherry Mint

Print


   Cirese si Menta... La ce ma duce gandul cand aud aceste doua cuvinte?... Primul gand ar fi... un cocktail racoros... sau daca ma gandesc mai bine, ar fi mai potrivite intr-o inghetata racoritoare. Si cum, prefer mai degraba o inghetata decat un cocktail... am preparat o inghetata delicioasa si racoritoare, numai buna pentru vara aceasta. Raspund astfel provocarii lunii Iunie "Dulce Romanie" gazduita luna aceasta de blogul Antoninei: Dulcegarii Culinare.


Ingrediente:

500 ml frisca lichida (30-35% grasime)
50-100 ml sirop concentrat de menta (dupa gustul fiecarui)
50-100 gr zahar pudra(dupa gust)
400 gr cirese
esenta de vanilie

P.S. - daca frisca este dulce nu se mai pune zahar pudra.
       - daca doriti sa puneti inghetata in cornete, cum am pus-o noi (in ultima fotografie), se gasesc la Kaufland cutii cu 21 de cornete si costa 2.99 Ron.
  

10 iunie 2011

Copanele crocante

Print


Ingrediente:

4 copanele pui
1 ou
50 gr faina
50 gr pesmet
ulei pentru prajit
sare
piper
1/2 lingurita vegeta

9 iunie 2011

Prajitura cu capsuni

Print



    Ca sa nu treaca sezonul capsunilor fara sa fac o prajiturica cu aceste fructe super parfumate, am ales o reteta simpla si la indemana oricui. 




Ingrediente:

3 oua
300 gr iaurt gras
300 gr capsuni
300 gr zahar
400 gr faina
170 mi ulei
30 gr fulgi migdale
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie

7 iunie 2011

Soufflé de legume

Print




    Un amestec de legume care va vor incanta simturile.


Ingrediente:

1 kg conopida
500 gr dovlecei
300 gr morcov
3 oua
200 gr smantana (20% grasime)
200 gr cascaval sau branza
pesmet si ulei pt. uns forma
sare

5 iunie 2011

Dulceata de capsuni

Print



     Nu trebuie sa lipseasca nimanui din camara aceasta dulceata parfumata facuta in casa.



Ingrediente:

1 kg capsuni
1 kg zahar
o lamaie
200 ml apa

4 iunie 2011

Cartofi cu bacon si ciuperci

Print
   


   Cand nu vrei sa stai in bucatarie prea mult, sa gatesti mancaruri complicate, alegi retete cat mai rapide si usor de facut. Asa patesc eu in preajma weekendului. Si asa am ales aceasta reteta.

Ingrediente:

1 kg cartofi
200 gr cascaval
200 gr bacon
250 gr ciuperci
3 linguri ulei masline
unt pentru uns forma
5-6 rosii cherry pentru decor

2 iunie 2011

Pandispan Perfect

Print



   Nu stiu altii ce cred, dar pentru mine este cel mai perfect pandispan pe care l-am facut vreodata. De aceasta data am renuntat la tava clasica de pandispan si l-am facut intr-o forma rotunda. Mai bine zis intr-o cratita rotunda, pe care am probat-o prima data si de care sunt foarte multumita.


Ingrediente:

8 oua
8 linguri de ulei
350 gr zahar
300 gr faina
esenta de vanilie
o lingura de cacao
un praf de sare
zahar pudra (pentru ornat)