Pe ultima suta de metri am reusit sa fac si eu cateva borcanele de dulceata. Mi-au mai ramas cateva visine pe care am sa le pun pe un pandispan si gata anul acesta cu visinile. Ne asteapta alte fructe minunate pe care trebuie sa le incercam.
Ingrediente:
1 kg visine fara samburi
1 kg zahar
zeama de la o lamaie
1 kg visine fara samburi
1 kg zahar
zeama de la o lamaie
Preparare:
1. Punem visinele cu zaharul intr-o cratita, cu o zi inainte de a fierbe dulceata pentru a-si lasa mai mult sirop.
2. A doua zi punem cratita la foc mic si fierbem pana scade siropul aproape de jumatate (putem incerca punand o picatura pe farfurie: cand picatura pusa ramane rotunda ca un bob de roua si nu se imprastie atunci este gata). Spuma rezultata in timpul fierberii se indeparteaza cu o paleta. Cu 15 minute inainte de a opri focul punem zeama de lamaie. Se pune in borcane imediat ce am oprit focul.
Pofta buna!
16 comentarii:
Arata foarte bine dulceata si e delicioasa!
Multumesc Mimmi!!!...Pupici!
Minunata!!!! Pup!
Multumesc Adela!!!Pup!
Ce prezentare frumoasa! Dulceata de visine e preferata mea. Pupici!
Multumesc Ancuta!!!...Este si printre preferatele mele! Pupici!
ador visinele.pozele tale sunt atat de faine.am observat ca mai toata lumea foloseste gelfix,chiar am ramas uimita ca in reteta ta nu apare :)
pupicei
Multumesc Sarah!!!...Nu am folosit pana acum gelfix, desi ma batea gandul de multe ori dar pana la urma m-am gandit ca este mai natural fara...Pupici!!!
Licuta ti-am zis eu ca folosesti praf de stele ...!! sunt indragostita de poze... off si dupa dulceata clar ... dar mor dupa poze!!! Pupici multi
Multumesc Antonina!!!...Iubita, praf de stele nu am, dar am investit atat de mult in aparatura foto...ca ma doare sufletul. Pupici!!!
Buna dimineata!
Grozava dulceata, grozava prezentare, asa cum ne-ai obisnuit.
Zi frumoasa, Licutzo!
Multumesc Gaby!!!!...Pup dulce!!
Cea mai buna dulceata,parerea mea :),pupici!
Multumesc Flory!!!...pupici!!!
Perfect way to use up the rest of the cherries in my fridge.
Thank you very much, Yadi!!! I'm glad you like!
Trimiteți un comentariu